Spui că datorită slujbei ai avut ocazia să călătorești prin lume. Dacă jobul tău presupunea însoțirea grupurilor de turiști în călătorii, cum va fi activitatea asta înlocuită de inteligența artificială?
E sincer printre ultimele joburi la care ma asteptam sa fie inlocuite de AI. Oare cum ar functiona? Te plimbi cu telefonul in mana si te ghideaza chatGPT la cele mai interesante locuri pe sistemul Waze?
N-as opta pentru asa ceva, nu e aceeasi experienta pentru turist. Anyway, revenind la intrebarea ta, cu diploma de bac ai acces la multe joburi la care sunt foarte multi cu diplome de licenta, cat timp n-ai de gand sa te faci doctor/profesor/inginer/avocat.
Vorbesti 3 limbi straine, pe customer support intri lejer oriunde, portugheza cel putin e platita binisor in Romania. Cu 3 limbi straine intri si pe contabilitate/departamente financiare la multinationale fara probleme chiar daca ai 0 experienta, cat timp astia lucreaza cu firme straine, au nevoie de vorbitori ai limbilor respective care sa stie sa foloseasca un PC ca restul se invata. Iarasi pe domeniul transporturilor ai acces, dispecer, coordonator, agent de transport. Ai portile deschise ca translator, KYC analyst pe limbile cunoscute, content moderator etc.
Acum depinde pe ce directie vrei si tu sa mergi ca eu poate iti recomand joburi de birou in care sa te folosesti la maximum de cunostintele de limbi straine dar tu poate vrei sa te faci electrician/mecanic/sudor n-am de unde sa stiu ce pasiuni ai.
Acest job nu va fi înlocuit de inteligența artificiala! Nu îți face griji! Ramai la slujba asta, bravo ca știi trei limbi străine! Mai învață franceza, nu iti va fi greu dacă vorbești spaniola și portugheza!