| Delia898 a întrebat:

Buna TPU!
Incep prin a va spune în ce situație groaznică mă aflu.
Acum o lună m-am angajat la Burger King, unde totul a fost okay până am inceput sa am probleme la program și cu managera.
Ea ne face programul pe săptămâna următoare într-o zi de miercuri.Ieri,adică miercuri i-am trimis mesaj și am rugat-o daca mă poate pune la program de la 16 săptămâna asta.
Nu mi-a zis nimic.A scris pe grupul de WhatsApp că în seara aceasta ea va face programul,respectiv miercuri.
Postează după programul și ghici ce, eu sunt de la ora 18 la 12:30-uneori ajungem la 1 noaptea.
In seara asta am rugat-o:Buna, poți să mă modifici că nu pot sa ajung și să stau pana la ora asta târzie că dimineața am practica la facultate și trebuie să mă trezesc la ora 7. Mi-a zis că e prea târziu că nu are cum să facă schimb.Cei de la firma unde fac practica sunt stricți și nu îmi pot permite sa lipsesc.
Plus că săptămâna asta e ultima de dinaintea colocviilor și am o grămadă de teste.Saptamana asta am supraviețuit cu 4, 5 ore de somn.Dar am inceput sa vad încețoșat, mă jur.
Nu pot să mă las de jobul asta fiind că toate sunt de 8 ore, 12 ore și nu accepta part time.
Voi ce ați face?
Mulțumesc pentru că ați citit pana aici... apreciez un răspuns care să mă ajute sa fac o decizie că eu chiar nu știu..nici nu as vrea sa îi zic mamei că după m-ar pune să mă las de job

9 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Mai indura asa pana termini examenele, daca nu vrei sa renunti la nici una. Bea destule lichide, mananca consistent, si odihneste-te cand prinzi ocazia. Iar pana la anul, poate gasesti alt loc de munca part time.

| Delia898 explică (pentru StoicAnalysis):

Sunt deja extenuata și nu cred că mai rezist mult

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Delia898):

Atunci renunta la ceva ce il poti recupera fara sa te traga prea mult in jos.
Sau ai putea vorbi cu un coleg/a de serviciu de pe tura pe care ai vrea tu sa fi, si roaga-te sa accepte schimbul.

| Delia898 explică (pentru StoicAnalysis):

Am niste colegi de rahat, și oricum as da o îmi încurcă tot.că am teste săptămâna asta o gramada

| cyyprian a răspuns:

Ai putea sa-i zici si mamei, cine sa te sprijine daca nu ai tai.

In idee, ar trebui sa fii mai prietenoasa cu seful tau. Poate la randul lui a gandit o strategie pentru program. Tu ii dai un mesaj si ii ceri sa schimbe programul. Stai la o discutie in persoana cu el si explica-i transparent care este situatia ta si daca poate face ceva in privinta asta. Asa o sa poti sa-ti rezolvi si cu studiile.
Bafta!

| Delia898 explică (pentru cyyprian):

Eu i-am cerut miercuri, atunci când a zis că va face programul să mă pună de la ora 16.Aseara mi-a zis că deja e prea târziu că nu mai are cum sa modifice programul..chiar mă scoate din sărite..nu că ea a făcut programul și nu i-a pasat de ce i-am zis eu și de acum zice că îi e greu sa modifice

| Dragosstpu a răspuns:

Buna dimineata. Este o situatie foarte dificila. Orice metoda ai alege, vei castiga din anumte puncte de vedere, dar vei pierde pe altele. Cel mai important este sanatatea. Abia apoi celelalte lucruri. Consider ca facultatea are prioritate in fata unui job, mai ales la un fast-food. Daca vezi incetosat, e semn clar de extenuare. Ai putea:
1) Ori sa mai induri acest program supra-solicitant urmatoarea perioada
2) Ori sa te ocupi prioritar de facultate (prezenta la practica, teste etc.) si doar in timpul ramas sa te duci la job (trebuie sa anunti din timp managera)
3) Ori poate gasesti vreun coleg care sa iti preia turele in care nu te poti duce (ar trebui sa il platesti mai mult decat primeste in mod normal, dar merita pentru sanatatea si facultatea ta).
Cunosti mai bine situatia, analizeaz-o bine si vezi ce ar fi cel mai potrivit pentru cazul tau.
De asemenea, daca situatia financiara nu iti permite sa renunti la job, ai putea ca din toamna sa aplici pentru o bursa sociala. Este in jur de 900 de lei pe luna. Trebuie ca venitul mediu pe membru de familie sa fie mai mic decat salariul minim net (cred ca in prezent este aproximativ 2300 lei). Gasesti mai multe detalii pe site-ul facultatii, la burse.
Mult succes.

| Delia898 explică (pentru Dragosstpu):

Am aplicat anul asta, dar nu mai are fonduri facultatea..trebuie sa plătesc chirie 1000 de lei

| Dragosstpu a răspuns (pentru Delia898):

Inteleg, e dificila situatia. Stiu ca Cec Bank oferea imprumut pentru studenti cu dobanda 0%, in limita a 10 000 euro. Poti cauta daca mai este valabil.