Nu cred ca are rost sa minti intr-un CV deoarece, sigur in perioada de proba cei care te-au angajat isi vor da seama ca ti-ai exagerat cunostintele si pot sa renunte la tine. Sunt si persoane care verifica unele CV-uri asa ca minciuna ta poate sa aiba picioare scurte.
Cam foarte periculos. uite sa zicem ca tu treci in cv la abilitati.lingvistice ca stii limba japoneza dar tu de apt nu stii iar seful tau iti da sa traduci din romana in japoneza si cand vede ca nu stii te da afara pentru ca ai mintit. ce te faci atunci? cel mai bine ar fi sa spui adevarul ca sa eviti situatii neplacute.
Cat de periculos e sa minti si-n viata reala?
In viata reala nu minti deloc? Deloc-deloc? Dar minciuni mari cu implicatii grave spui?
Minciunile evidente-ntr-un CV ies la iveala la interviu sau in prima saptamana de lucru. O minciuna des intalnita este "cunostinte de Word&Excel".
Destul de periculos. E foarte posibil ca angajatorul sa sune la fosturile locuri de munca, sa ceara referinte, si sa descopere ca ai mintit.
Depinde de anvergura minciunii.
Dar, de obicei, adevarul iese la suprafata si vei pica foarte prost.
Eu am facut prostia asta odata, am spus ca am lucrat un an la un loc de munca, in loc de 6 luni, cat era adevarat. Seful meu a sunat la fostii angajatori, sa ceara referinte despre mine, a aflat adevarul, iar eu am ratat jobul.