In primul rind, " La multi ani!"
Apoi, cine ti-a spus ca viata e dreapta?
Ma gindesc ca. poate, nu ti-ai gasit locul potrivit. Si inca ceva, poate nu ai stiut sa iti vinzi imaginea.
Nu mai trai cu teama. Ceea ce ne e dat sa ni se intimple, seintimpla oricum. Capul sus si fii increzatoare. Gindeste pozitiv, nu atrage raul prin ginduri negative!
Cere o refinantare la credite astfel incat sa ai ratele pe o perioada mai lunga dar mai mici, verifica sa ai la ele asigurare-in caz de somaj firma de asigurare iti plateste 6 luni ratele
Rugaciunea, trimis CV -uri, vorbit cu prieteni, sunt cele mai bune lucruri care le poti face. Si invata sa nu mai iei niciodata credite. Si eu am fost pe liber intr-o situatie asemanatoare, dar pentru ca nu am avut credite, de supravietuit am reusit.
Te mai poti gandi de pilda ca sa ai grija de un copil sau menaj (la limita eu as face si asta) poate tot poti face, si cu Dumnezeu inainte.
Eu cand am avut de-a face cu favoritisme la locul de munca m-am gandit: ok, cand voi avea firma mea nu voi face asa. Fa-ti un plan cum ai putea sa ai firma ta. Poate asociaza-te cu un om de afaceri din straintate care are idei, are bani dar nu are om de contact local.
Nu cheltui bani pe prostii, creeaza-ti un fond de rate pentru banca pentru minim 3 luni de zile, gandeste optimist, destinde-te cat poti de mult (sex, o carte un film ), dormi mult (nu te culca mai tarziu de ora 22, mananca hrana care contine bitamina b1 si b12 (echilibrante), fa-ti prietebni care au aceleasi probleme si intruma-ti-va unul pe celalt, role bicicleta sport si la urma urmei ne ai pe noi.
Maria, m-am imbolnavit de nervi din cauza stresuluisi temerii ca voi ramane fara loc de munca.si am ajuns la concluzia ca nu merita sa-mi pierd sanatatea din cauza asta.stau linistit si ma gandesc; sunt om cinstit muncitor, si ma pricep la atatea.deci daca e sa se inchida mai rau ca aici nu-mi poate fi nicaieri, si sigur eu nu pierd nimic ci firma e cea care pierde.in privinta lichelelor stiu sigur ca daca eu voi pleca ei vor munci. ca acum sunt tinuti in brate de unul si altul.de multe ori abia astept sa plec si eu si altii ca mine sa ramana incompetentii si sa munceasca in locul lor cei ce i-au favorizat.nu ma mai stresez deloc si merg cu valul.caut sa ma mentin deasupra si ma gandesc la variante de supravietuire.caut sa scap repede de datorii si de orice contact cu bancile.curaj si sa stii ca daca se inchide un drum se deschid doua, trei poteci cel putin.
Draga mea prietena maria...stiu ca iti este greu... dar vezi intotdeauna trebuie sa-ti pastrezi calmul...sa gandesti pozitiv...sa faci cat mai bine munca.si sa vezi ca, cu ajutorul Bunului Dumnezeu toate vor merge in directia potrivita... Din pacate conflictul dintre oamenii bogati si oameni saraci va exista mereu.Asa ca nu iti ramane decat sa te bazez pe propria incredere...si sa mergi mai departe...
Eeeeeeeeeeeeeeee.............Romania. Nu ai omul potrivit, nu ai spate. Asta e. La noi asta nu merge. Competenta... mucles. Esti dobitoc, ai spate, stai in fata. Curaj.