| Cristos123 a întrebat:

Dacă semnezi contractul de munca cu săptămâna viitoare poți sa îl semnezi deși nu ai făcut fisa medicala?

12 răspunsuri:
| JohnnyBravo123 a răspuns:

În principiu trebuie făcută mai întâi fișa medicală.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Inainte de semnarea contractului individual de munca este nevoie de fisa medicala pe care sa fie prevazut ca esti apt de munca pentru slujba respectiva. Daca nu exista fisa medicala angajatorul n-are de unde sti ca esti apt.

| Cristos123 explică (pentru Ioandelasal):

Pai și dacă eu am semnat și nu am fisa medicala ce înseamnă?

| Frank51 a răspuns:

Nu, dacă e urgent sau te ști cu patronul poți aduce fișa medicală pe urmă, important este să se regăsească în dosar într-un final. Deci da, poți semna contracte fără să fie dosarul complet, și se practică treaba asta.

| Cristos123 explică (pentru Frank51):

Pai și poți începe munca fără fisa medicala?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Cristos123):

Inseamna ca angajatorul nu este interesat si poti incepe munca.
Dar este bine sa duci fisa medicala cat mai repede.

| Furnicuta000 a răspuns:

Teoretic asa e, dar fisa medicala poti sa o duci si mai tarziu. Eu am dus-o dupa 3 luni de la angajare si chiar am intrebat medicul de la medicina muncii daca e vreo problema si a zis ca nu. Daca vine un control si nu ai toate actele angajatorul o sa intre in belele (si tu pentru ca fara fisa medicala ti se desface contractul de munca) dar e treaba lui sa-ti faca programare la un cabinet de medicina muncii pentru fisa medicala, el trebuie sa te trimita acolo

| Cristos123 explică (pentru Ioandelasal):

Pai și cum ma. Poți începe munca și fără fisa medicala unde ați mai văzut asa?

| Cristos123 explică (pentru Furnicuta000):

Unde lucrai? Mai ales dacă lucrezi în domeniu alimentar nu e nevoie la market?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Cristos123):

Bravo! Ti-am spus de la inceput ca nu se poate. Ai insistat si ti-am dat o explicatie probabila.
Si nu sunt "ma" cu tine, nu ne-am frecat coatele de aceeasi banca!

| Frank51 a răspuns (pentru Cristos123):

Da, mai repet o dată. Poți încheia contracte fără ca dosarul să fie complet, asta înseamnă automat că trebuie să începi munca, pentru că angajatorul începe să-ți plătească contribuții.

Pe scurt, da, nu doar că poți începe munca, ci trebuie să începi munca.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru Cristos123):

Ba chiar in domeniul sanatatii unde trebuie si analize de sange. Dar sefa mea ma trimitea pr mine sa fac fisa medicala si eu nu stiam unde sa ma duc si am ramas asa 3 luni pana m-am la o clinica pe care am gasit-o pe net si am platit eu 200 lei din buzunarul meu ca sa nu am probleme cu actele. Dar nu m-am suparat pentru ca oricum in perioada aia ma platea mai mult ca sa stau acasa. Ideea e ca sunt multi care lucreaza fara sa aiba toate actele si e rau daca vine un control. Dar daca le duci ulterior e ca si cum nu s-a intamplat nimic