| AndyMihai1999 a întrebat:

De ce sunt muncitorii tratati asa urat in Romania?
Eu in Germania ma bucur de urmatoarele beneficii, dar nu credeam ca in UE aka Romania exista state care nu isi respecta muncitorii

Salar cu acoperire sindicala si consiliu pentru angajati

5600€ brut + ajustare anuala la inflatie automata + sport de perfomanta anual scalabil + 13lea/14lea salar

Program de 35h pe saptamana cu optiune de Home Office

Pilon 2 de pensie privat de la companie - 380€ lunar intr-o polita de asigurare

Contributie de 28€ lunar intr-un fond privatde pensii pentru pilonul 3

38 zile concediu pe an

5 zile concediu pentru dezvolatere profesionala pe an - platit

Development plan pentru caificarea la locul de munca cu marire de salariu

Buget deductibil de 2000€ pentr studii profesionale in part-time si 8000€ premiu de absolvire

Cantina cu 3 meniuri pe zi subventionate

Vending machines in fiecare birou cu preturi reduse

Masina de servici

Oferta de leasing pentru bicicleta sport

Obtiunea de studiu dual pentru a obtine un bachelor sau master prin companie

Corporate benefits

Fructe proaspete in birou ocazional

16 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Inseamna ca esti bun in IT daca esti acolo de 13 ani.
E bine dacă ai aceste beneficii.

| suntserios a răspuns (pentru darrio2007):

Daca era bun câștigă mai mult de atât

| Violleta2022 a răspuns:

Nu mai fa comparatii inutile cu toate tipurile de joburi, ca si corporatiile din Romania ofera asemenea conditii de munca.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai și ce îți mai pasă ție de ce se întâmplă în România? Sau doar te dădeai mare?

| sierra1 a răspuns:

"De ce sunt muncitorii tratati asa urat in Romania? Eu in Germania ma bucur de
...
Vending machines in fiecare birou cu preturi reduse
Masina de servici
...
Fructe proaspete in birou ocazional "

mami, tu compari fructe cu potcoave. Muncitorul și biroul sunt două noțiuni ce NU sunt compatibile. Mai lucrează la capitolul termene de comparație.

Dacă știi ce zic...

| AndyMihai1999 explică (pentru sierra1):

La noi muncitorii din producție sau logistica au aceleași benefici. Totul e sindical și colectiv.

| sierra1 a răspuns (pentru AndyMihai1999):

Hai nene ne lași cu "la noi" muncitorii
- au mașină de serviciu
- fructe la birou
?

| mihai69 a răspuns:

Și ce te lauzi?!?

| mihai69 a răspuns:

PS ești sigur că absolut toate firmele oferă aceste beneficii?

| Hyperion7 a răspuns:

In ce corporație lucrezi, dacă nu sunt foarte indiscret?

| AndyMihai1999 explică (pentru Hyperion7):

La Continental in Germania

| Hyperion7 a răspuns (pentru AndyMihai1999):

Mulțumesc!

| siriusblack98 a răspuns:

Ai mentionat ca "Program de 35h pe saptamana cu optiune de Home Office" deci clar nu prestezi munca fizica (ex manipulant marfuri prin depozit), practic ai job de birou. Beneficiile pe care le-ai enumerat nu reprezinta ceva comun nici in Germania sa stii (dar stiai deja lucrul asta, ai vrut doar sa te lauzi putin), ci mai degraba suna a beneficii de la o multinationala pe care le ofera angajatilor de pe pozitii foarte bune. Practic ai spus fix nimic in multe cuvinte si ai facut comparatie intre mere si pere.

| AndyMihai1999 explică (pentru siriusblack98):

La noi și secretara are condițiile astea sau o firmă mijlocie (IMM). Întotdeauna verifica dacă se în patronat sau se orientează după negocierile sindicale in bransa.

Ca exista țepari și mojici, nu neg. Dar de aia e piață libera. Ai interviu și vezi calitatea ofertei

| siriusblack98 a răspuns (pentru AndyMihai1999):

Daca ma faci sa pierd acum 30 de minute din timpul meu sa caut joburi la firme din Germania unde se prezinta si beneficiile si nu sunt alea pe care le insiri tu aici, ce pierzi?

| LisaJulie a răspuns:

Cam peste in orice domeniu în România nu prea mai ești respectat! Îmi pare rău să îți spun dar chiar asa este

| Cipi1212 a răspuns:

Așa este in Romania. O țară care nu își respectă cetățenii.

| MistarGoGu a răspuns:

Par beneficii de agent FSB-ist *( putinist ) la o firma acoperita din Jermania!
Cam multe...

| GligoresiLaruca a răspuns:

Din seria hai sa ne kkm pe noi.

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Muncitor? Cu mașina de serviciu, birou cu fructe proaspete ocazional? Nu crezi că le e mai ușor să angajeze asiatici decât să arunce așa cu banii. Eu nu am auzit de așa ceva în Germania. Și iei 5600 brut dacă ești ceva bine calificat, gen sudura. Corporate benefits? Daca ar fi cum spui tu ar emigra pana și englezii in Germania.

| AndyMihai1999 explică (pentru AsgaardSephiroth):

Asta avem. Germanii isi respecta angajtii. Am si sindicat.
Germania are economie sociala de piata si parteneriat social (Sozialpartnerschaft) In Luxembuhrg, Asutria si Olanda... tarile vecine, e la fel.

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru AndyMihai1999):

Orice țară și industrie are sindicate. Nu asta era interesant. Luxemburg nu se compara cu Germania la nivel de câștig nici pe departe. Tot nu ne-ai răspuns. Ești calificat în ceva căutat? Operator forklift, sudor, sudura subacvatica etc? Intreb

| siriusblack98 a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

N-are cum sa lucreze in depozit de vreme ce a mentionat "Program de 35h pe saptamana cu optiune de Home Office" omul clar lucreaza la birou, altfel se contrazice singur cu beneficiile.

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru siriusblack98):

Of course.

| AndyMihai1999 explică (pentru siriusblack98):

La noi oamenii din producție sau logistica au aceleași beneficii sindicale ca și oamenii de birou

Bun deci nu vrei să răspunzi. Atunci îți răspund eu, ca muncitor necalificat nu iei tu banii respectivi nici în vise. Sindicate sunt peste tot. Și în Ro sunt beneficii și alte minuni, stai liniștit. Tu nu iei brut 5600 pentru că ești muncitor. E că și când eu as pune aceeași întrebare ca tine, dar cel ce întreabă e proiectant CAD. Deci nu muncitor.winking

Eu cred că ai băut puțin și ai inceput cu inadvertențele fara sa vrei. Ți-am mai spus: daca un muncitor in Germania ia 5600 brut, are mașină de serviciu, birou, cafea, fructe, beneficii sindicale, etc etc, ar emigra toți englezii și francezii in Germania. Deci hai sa ne oprim cu exagerările.

| siriusblack98 a răspuns (pentru AndyMihai1999):

Sa mori tu ca manipulantul de marfuri din depozit are fructe la birou, are politica de work from home si plan de studii si dezvoltare acoperite de companie. Ba las-o dracu ca avem si noi oameni plecati la munca in Germania, nu suntem picati din luna.

Si fără supărare, doar o corectare: ai scris "UE aka Romania". UE nu Este România și viceversa. AKA - Also Known As. In consecință, folosește abrevierile corect, îți poate fi de folos (mai ales printre străini și la muncă de birou cu colegi langa tine). Bafta.

Pt LisaJulie. Fără supărare, te rog eu nu îmi mai trimite cereri de deblocare, după ce tu însăți m-ai blocat pentru că nu ți-au convenit răspunsurile mele. In activitatea ta din ultimele 60 de zile nu ai dat absolut nici un calificativ de "folositor","inteligent","amuzant" nimănui, dar ți-ai făcut timp sa îmi dai mie și "nefolositor" și "eronat" la un singur răspuns care nu ți-a convenit, deși am venit cu argumente clare. Îmi pare rau că scrii așa in limba română, dar poate este autocorrect-ul so don't take it wrong. Însă tin sa te contrazic: pe piata muncii in Romania, bineînțeles că vor fi și uscături (cum sunt in fiecare țară de pe glob), însă majoritatea antreprenorilor, șefilor, patronilor (cum vrei tu) își respectă angajații, altfel ar pleca cu toții spre locuri de munca unde ar fi respectați, nu ți se pare logic? Toate bune.

| Maskatu a răspuns:

Ăsta pare anunt de angajare... daca esti bine acolo, fii bine in continuare, nu-ti bate capul cu... de ce aia, de ce aialalta.