| Callon3387 a întrebat:

Dupa cati ani de medicina incepe un student sa primeasca salariu?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Studentii la medicina NU primesc salariu, acolo doar merg sa invete timp de 6 ani.
Abia dupa ce termina facultatea si ajung REZIDENTI se pot angaja si odata angajati pot incepe sa primeasc salariu ca orice medic incepator.

suntserios
| suntserios a răspuns:

După 6 ani când începe rezidențiatul

| Furnicuta000 a răspuns:

Dupa ce termini facultatea care dureaza 6 ani, in anul respectiv in noiembrie se sustine examenul de rezidentiat. Daca iei nota buna si prinzi loc, incepi munca in ianuarie anul viitor cum ar veni, deci primul salariu e pe undeva prin februarie. Dar facultatea in sine e extrem de grea, iar examenul de rezidentiat e ingrozitor de greu deci mergi pe drumul asta doar daca stii ca te pasioneaza si esti determinat sa muncesti si sa inveti incontinuu. Daca te gandesti la salariu, sa stii ca nu e mare, adica un frizer sau o manichiurista castiga si dublu si are doar un curs de cateva luni.

| angel6lust a răspuns:

În rezidențiat.

| unsimplubaiat123 a răspuns:

O să fiu mai direct. Dacă vrei să faci medicina, o faci pentru ca îți place domeniul. E o facultate la care ultima ta problemă ar trebui să fie banii. Dacă ești rupt în cwr, eu sincer te sfătuiesc să nu te apuci, ca după aia 6 ani nu te gândi ca salariul va fi mare în rezidențiat. Abia peste 9-10 ani vei vedea niște câștiguri substanțiale. Eu îți zic asta pentru ca sunt încă student la medicină și dacă nu ai o bază în spate, de preferat de la părinți, mai bine nu te apuca pentru ca vei fi o povară.

| anonimusszkkkhhf a răspuns:

Facultatea de medicina generala se face 6 ani (timp in care nu ai drept de libera practica), apoi dupa ce ai intrat la rezidentiat vei incepe sa lucrezi pe specializarea ta si vei primi salariu
la dentara cred ca poti lucra ca asistent in timpul facultatii la anumite clinici private, ca o practica, pentru a castiga experienta, dar tot dupa cei 6 ani ai drept de libera practica si poti lucra fara rezidentiat pentru ca nu este obligatoriu