| mispis a întrebat:

Hei. Ce parere aveti de meseria asta:psiholog la un penitenciar.Am inteles ca progranul e de 5 ore pe zi, salariul e bun+bonuri, etc. Ce ziceti? Se merita?

5 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Salariul e foarte bun fata de cat castigi ca psiholog in alte parti; programul difera de la contract la contract, poti sa inchei contract de 4 ore sau de 8. Sunt doua mari probleme: nu iei concursul decat daca ai pile sau dai bani (toti directorii de inchisori au cate-un var de-al cinspelea care a terminat psihologie) si asa cum ti s-a mai zis, e un cu totul alt mediu decat daca lucrezi in cabinet particular sau la o fundatie. TOTUSI, nu e asa de rau ca la spitalul de psihiatrie, mare parte din oamenii inchisi sunt normali psihic (nu ma refer la criminali in serie, ci la de-astia rataciti: mai o evaziune fiscala, mai un furt de la bancomat etc.). E necesar sa ai o anume structura psihica pentru a rezista intr-un asemenea mediu ca psiholog (valabil si daca te angajezi la spitalul de psihiatrie) si sa nu devii foarte dura si inchisa. Mai ales pentru o femeie cred ca e greu.

| SamyEA a răspuns (pentru psiholoaga):

Eu zic ca e destul de ok....lucrezi 5 ore pe zi.Dar cam cat ar fi salariul? Merita tot stresul?

| Biencush a răspuns:

Eu as imbolnavi psihic.serios vorbind. Una e sa fii psiholog, sa asculti pasarelele oamenilor normali, dar cei inchisi au adevarate probleme, o sa ajunga sa te bantuie povestile lor.Eu una nici la filme de groaza nu ma pot uita fara sa am cosmaruri.
Acum, daca o alta oportunitate mai buna nu ai si ai mult sange rece, poti face macar o incercare, sa nu ramai cu intrebari.

| marrinnaa a răspuns:

Si pe mine ma batea gandul intr'un timp dar mi-a zis mama ca sunt nebuna laughing. eu zic ca nu e rau doar ca trebuie sa ai grija. o sa dai de tot felul de oameni care poate nu au dispozitia necesara sa raspunda la anumite intrebari.

| valThina a răspuns:

Pai din cate stiu d la psiholoaga sc trebuie sa stai bine cu nervii ca te iau la misto si asa mai departe. daca crezi ca o sa rezisti e ok:d...si programu depinde da o medie ar fi d 5 6 ore :d