| lazarghj a întrebat:

Imi spune si mie cineva de ce iau si astia slab pregatiti la politie? Ce se intampla? Ca am auzit ca iei 6000lei

20 răspunsuri:
| Maskatu a răspuns:

Pentru că salariul polițiștilor din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) este stabilit conform unui sistem ierarhizat și complex, reglementat de Ordonanța Guvernului nr. 38/2003 și Legea-cadru nr. 153/2017. Acesta ține cont de mai mulți factori:
-funcție
-grad profesional
-gradații de vechime
Aceste componente se cumulează pentru a determina salariul lunar total al unui polițist.

Pentru detalii specifice privind grilele salariale și coeficienții de ierarhizare, poți consulta Anexa la Legea-cadru nr. 153/2017.

Pe scurt... nu se plătesc în funcție de abilitățile profesionale sau aptitudinile lor, deși poate ar trebui introdusă și asta.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Se intampla ca e nevoie de oameni in sistem si sunt putini candidati ok... deci rezulta ce zici tu.

| lazarghj explică (pentru GabiDumitrescu):

Pai de ce sunt sunt canditati putini daca salariul e asa mare si e serviciu de stat aici vreau sa ajung

| lazarghj explică (pentru Maskatu):

Pai si dupa 1 an e putin 6000lei avand in vedere ca e serviciu de stat deci nubte da nimeni afara decat disciplinar? Program nu lucrezi neplatit deloc si se intra și ușor, deci?

| eliancodrut a răspuns (pentru lazarghj):

Daca nu cunosti domeniul, nu mai face afirmatii nefondate. E usor sa vorbesti de pe margine, ca la fotbal.

| lazarghj explică (pentru eliancodrut):

Explica tu sa inteleg si eu

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru lazarghj):

Pentru ca e o mizerie in sistem. Si daca esti capabil de politie/armata, de cele mai multe ori te duci undeva la privat unde esti respectat si nu ti se pune viata aiurea in pericol, in tara sau afara.

| Maskatu a răspuns (pentru lazarghj):

Nu cred că au 6000 de lei NET după un an. Știu că iau cam 4000-5000 lei la ordine publică unde au și câteva sporuri de risc.

| lazarghj explică (pentru Maskatu):

Pai si 5000lei fata de 3000 minim pe economie avand in vedere ca intra aproape oricine nu e bine? Plus ca e serviviu dă stat.

| lazarghj explică (pentru GabiDumitrescu):

De ce mizerie zi detaliat ei ce viata in pericol ca doar nu toti politistii ajung morti in bataie

| Maskatu a răspuns (pentru lazarghj):

Am zis eu că nu este bine? Vorba aia... de ce nu te faci și tu polițist?

Documenteaza-te si vezi cat este salariul unui politist.
Armata si cei din Ministerul de Interne au norma de hrana, care este in bani sau in hrana atunci cand sunt diferite misiuni de mai lunga durata.
Conform reglementarilor in aceste domenii, ziua de munca poate fi de 8-24 de ore, in functie de necesitati.
Tu cunosti poate munca desfasurata de cei pe care-i vezi in strada. Acela este varful aizbergului.
In plus, stii restrictiile la care sunt supusi militarii si politistii? In tarile vestice si America, pentru orice restrictie se da spor la salarizare.
Da, sunt si politisti slab pregatiti, deoarece nu se ingramadesc tineri la scolile si academiile militare si atunci se recurge la recrutare direct din civilie, fara o scoala militara.

Pai asta intreb de ce sa te duci pe minin oe.economie cand poti lua 5000lei politie si intri sinusor? Si de ce se intra asa ușor? De ce nu se mainduce lumea la politie nai bine muncesti pe 3000?

Fiecare primeste cu cat se multumeste. Tu crezi ca a fi politist e usor? Sau militar?
Ti-am spus: orice constrangere, intr-un stat civilizat, se plateste.
In timp ce tu te duci unde vrei in timpul liber, el trebuie sa anunte permanent unde se afla, nu poate parasi localitatea. Ba mai mult, parte din ei, pe langa orele de serviciu, trebuie sa stea acasa, sa nu consume alcool pentru a fi gata oricand pentru interventie. De aceea ti-am spus mai sus ca nu cunosti domeniu. Iau 5000 de lei cei care fac ore suplimentare, platite doar cu 75% din cat sunt platite cele 8 ore. Ba, mai mult, acum li s-au taiat si acele plati suplimentare.
Tu, daca nu-ti convine, faci greva. Politistul sau militarul nu poate. Cata nestiinta, cand afirmi ca stau degeaba.
Si ca sa inchei: daca ar fi atat de bine, de ce sunt atatea posturi care nu sunt ocupate? Sau crezi ca toti sunt asa de neofiti in materie ca tine si nu cunosc situatia?
De ce in alte tari, politia si armata au salarii mult mai mari decat in viata civila? Or fi si aceia prosti si le dau bani pe degeaba?

Mă refer ca intra acum orice prost si iau mai multi bani decat altii care lucreaza pe 3000lei si e nai greu gen sa cari marfa decat sa lucrezi la stat

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru lazarghj):

Sefi infecti si incompetenti pe baza de cine e mai lingau, nu de competenta. Dotari varza, pregatire iti faci pe banii tai daca vrei de exemplu sa iti mentii skillurile de tragator. Ce sa mai zic de proceduri sub orice critica, de aia ajung politisti sa se lase batuti sau mai rau, ca daca scot arma si o folosesc pentru a se apara, dupa aia ii maninca birocratia...

N-ai inteles nimic.
Degeaba iti spune cineva despre munca desfasurata de politisti, ca tu o ti langa ca nu muncesc.
Ti-am mai spus si de restrictii. In toate tarile civilizate, orice restrictie - chiar si in privat - sunt supuse unui spor. Dar cetateni ca tine ce sa inteleaga. Nici nu ma mira ca asemenea indivizi ca tine sunt platiti doar cu 3000 de lei.

Ok fiecare spor e platit dar ma refer ca totusi esti pompjer sau politist nu ar trebui sa intre chisr orice prost cu 5, intelegi?

E o zicala: "Rau cu rau, dar mai rau fara rau". Daca cei buni nu vor sa se angajeze, trebuie sa fie angajati si din asti, mai ales la pompieri. Daca iti arde casa cine intervine. Iar ca sa tii de un furtun nu trebuie sa ai facultate.
Daca tu esti mai destept, de ce nu te angajezi in politie?

Atat politia, cat si pompierii duc lipsa de personal.

Întrebări similare