anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

La ce trebuie chimie la facultatea de farmacie? Trebuie sa stii componentele medicamentelor?

11 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, trebuie sa stii componentele medicamentelor, proprietatile chimice si fizice ale substantelor.

| alexxaz a răspuns:

Daaaaaaaaaaaaaa

| zorialbi a răspuns:

Iti trebuie chimie, pentru ca stiind formula chimica a unei substante stii cu ce substante interactioneaza, stii cum se degradeaza (in mediu sau in organism si asa afli ce reactii adverse poate sa aiba), stii daca e solubila in apa sau in alti solventi etc. Eu am terminat Facultatea de farmacie din Bucuresti anul acesta si am studiat chimia in fiecare an: chimie analitica, chimie anorganica, chimie organica, biochimie, chimie fizica, chimie farmaceutica...plus alte discipline care aveau legatura cu chimia (ex controlul medicamentului, toxicologie, farmacognozie). Noi la admitere am dat si chimie anorganica si organica, acum am inteles ca se da una dintre ele la alegere... Oricum cine intra la facultatea de farmacie si nu stie bine bazele chimiei din liceu o sa se descurce foarte greu. Mie mi-a placut chimia de la inceputhappy

| zorialbi a răspuns:

Uite ca sa-ti dau niste exemple concrete:
Multe substante care fac parte din aceeasi clasa au structura asemanatoare (ex. penicilinele)...si asa deduci ca daca o persoana e alergica la penicilina G nu poti sa-i dai nici penicilina V, nici ampicilina, nici amoxicilina etc... ii poti da eritromicina de exemplu care are sprectul asemanator.
Sau tot in clasa penicilinelor - in functie de structura chimica: Moldaminul are structura retard si se administreaza o data la 7 zile spre deosebire de penicilina G care se administreaza la 6 ore.
Si tot in functie de structura, unele sunt degradate in tubul digestiv (ex. penicilina G) deci trebuie administrate neaparat injectabil, iar altele sunt rezistente (ex. ampicilina, amoxicilina) si se administreaza oral. Ar mai fi multe exemple dar nu vreau sa plictisesc pe nimeni:p

| MoNsTeR a răspuns:

Dap...trebuie sa stii fiecare med ce contine si ce efect are.de ex daca vine unu siti zice ki racit sa stii ce subst trebuie sa aiba medicamentu pe care il dai

| Sadd a răspuns:

Farmacia pe asta se bazeaza...chimie...

| DamnHotGirl a răspuns:

Normal.ca asisent farmaceutic nu iti trebuie sa stii componenta lor... dar ca farmacist e ceva necesar si totodata firesc sa le cunostihee hee

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Evident că îți trebuie, cum prepari o soluție dacă nu cunoști proprietățile substanțelor?
Facultatea de farmacie are ca drept studiu medicamentele din perspectiva acestora ca substanțe utilizate pentru tratament, profilaxie sau diagnosticarea bolilor (farmacologie).
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Profesorul meu de chimie are doctoratul si ne-a povestit ca stateau in laborator 6 ore pentru a prepara aspirina, si se faceau cursurile cu studentii de la farmacie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu numai ca trebuie sa stii substantele chimice, dar trebuie sa fii in stare sa le scrii si formulele chimice, niste chestii kilometrice uneori.Mu mai vorbesc de toate reactii chimice, care se intampla in anumite conditii si din care rezulta anumiti compusi...
Nu e de joaca.

| chrissi a răspuns:

Pai sunt o groaza de substante, compusi si solutii carora trebuie sa le stii f bine numele si formulele pentru ca farmacistii mai prepara si diferite retete din medicamente.