| bestfully a întrebat:

Merita sa fii asistent medical in Italia?(sau nu neaparat, ma refer si la strainatate). Merita sa te chinui sa faci o facultate de 4 ani cu acest gand? Stim cu totii care sunt conditiile din spitalele din Romania. Dar ma gandesc ca in strainatate poate fi mai rau si mai greu ca aici. Poate sunt prea pesimista, dar cred ca asta e realitatea. Cred ca cei care lucreaza ca asistenti in strainatate fac eforturi mari pentru bani, si nu stiu daca se merita. Eu nu zic ca trebuie sa stea degeaba, dar sa aiba un program de lucru decent. Lucrul in ture este epuizant si extrem de stresant. De asemenea poate deteriora sanatatea.Nu e deloc usor sa lucrezi de sarbatori, sambata, duminica, de revelion, sa nu dormi noptile. As vrea sa aud mai multe pareri.

4 răspunsuri:
| Amelie_2576 a răspuns:

Este o meserie cautata si va fi intotdeauna, mai ales in strainatate. Important e sa iti placa pentru ca, daca nu iti place, va fi greu sa te obisnuiesti cu lucrul in ture, cu ingrijirea unei mari varietati de persoane (bolnave!). Conditiile de lucru sunt moderne in Germania, Elvetia, Anglia, Austria; salariile sunt pe masura - iti permit un trai decent. Iar in Romania, asistentele medicale beneficiaza de conditii bune in institutiile medicale private (curatenie, salariu mai bun decat la stat, etc.).
Chiar daca lucrezi in ture, ai timp si sa te odihnesti. Important e sa poti da tu randament noaptea.
Oricum, sa stii ca orice meserie are avantajele si dezavantajele ei. Asta este munca! Este bine ca te-ai gandit la o meserie longeviva, utila, cautata si chiar nobila. Bafta in alegerea ta! (Daca te hotarasti pentru strainatate, sa stii ca trebuie sa cunosti o limba straina macar la nivel conversational; deci, sa pui accent si pe o limba straina.)

| Bunny a răspuns:

Eu sunt de parere ca Italia si Spania sunt cam pe aceeasi lungime de unda cu Romania. Daca iti permiti sa pleci, mai bine incearca in alte tari. Ti'as recomanda Germania, Elvetia, Canada, Anglia. Ce e mai greu cu limba dar in Canada si Anglia daca stii engleza e foarte bine. Am citit pe un site oficial cu detalii despre avantajele plecarii in Canada.Si si'au dat cu parerea si cativa romani care au plecat si toti au fost foarte incantati.Salariile sunt foarte mari(un salariu de profesor ajunge si la 75. 000 de euro pe an), intretinerea e mult mai mica, se pune accent pe curatenie si oamenii sunt foarte politicosi.Chiar spunea cineva ca au fost acceptati de catre canadieni ca viitori canadieni nu ca straini veniti in Canada. Se ofera si ajutoare sociale bune si cu un salariu ajunge sa intretii toata casa si sa pui si de o parte si la noi cu 2 salarii nu stim cum sa ne impartim banii sa ne ajunga de pe o zi pe alta.Despre Elvetia chiar am vorbit cu un profesor de la facultatea de psihologie si a zis ca recomanda 100% si in toate doemniile(implicit si ca asistent medical). In Germania e cam la fel cu Elvetia si chiar am niste rude pe acolo si o duc chiar foarte bine. In Anglia de asemenea e foarte bine! Nu intru in detalii ca banuiesc ca stii. Ai de unde alege. Nu irosi bani si timp cu Italia sau Spania. In tarile care ti le'am zis, fie ca pleci ca asistent medical fie ca orice altceva cu siguranta vei gasi un post bun si iti vor placea conditiile. In Italia ca in Romania(poate un pic mai bine dar nu excelent). Deci daca ai bani incat poti pleca mai gandeste'te inainte sa alegi Italia. Asta e doar o opinie a mea din urma a ceea ce am citit si a discutiilor cu persoanele care locuiesc acolo. Sper ca te'am ajutat si ca o sa faci alegerea corectahappy.

| Cris3584 a răspuns:

Si in Germania sunt cautati doctori romani, dar si asistente medicale. Intr-adevar germana e grea, insa merita din toate punctele de vedere, conditiile sunt super, si oamenii, si civilizatia.isi spun cuvantul.
Mama mea face curs de recunoastere a diplomei de asistenta, saptamana trecuta a inceput, dureaza un an, dintre care cateva luni si de practica, cu un examen final. Se invata foarte mult insa e mai putina responsabilitate, de ex nu fac nici macar injectii pacientilor, si mai stiu ca se ocupa cu completarea multor hartii si fise - papetarie pentru care Germania e recunoscuta happy

Si stiu si doi doctori romani care au venit aici si sunt foarte multumiti.
Succes in luarea hotararii potrivite! happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In Italia sunt platite asistentele generaliste cu 1500 euro happy eu zic ca se merita, sunt alte conditii de munca.In Romania la inceputul carierei castigi 700 de ron happy eu zic ca merita incercat.