| Straicu a întrebat:

Salut, intrebarea mea este: Daca in acest moment sunt la o facultate la ID (Invatamant distanta) si doresc sa candidez la admiterea la o scoala de jandarmi, presupun ca trebuie sa imi retrag diploma de bacalaureat de la facultate. Daca imi retrag acea diploma pentru a candida la jandarmi imi imaginez ca trebuie ori sa inghet anul la facultate, ori sa renunț la aceasta. Stiți daca pot face o facultate la id in concomitent cu scoala de jandarmi? Daca da, care este procedeul pentru a urma cele doua studii deodata?

1 răspuns:
| CiobotaruValentin a răspuns:

Salutare.
Diploma de Bacalaureat la facultate și admiterea la școala de jandarmi
Facultatea nu „ține" diploma de bacalaureat, ci tu depui copia acesteia la dosarul de admitere.
Pentru admiterea la școala de jandarmi, trebuie să depui și tu copia diplomei de bacalaureat în dosarul respectiv. Nu e nevoie să „retragă" facultatea diploma ta.
Așadar, nu trebuie să renunți la facultate pentru că faci admiterea la jandarmi.
Poți face facultate la ID concomitent cu școala de jandarmi?
În general, da, poți urma facultatea la învățământ la distanță (ID) și școala de jandarmi în același timp, pentru că ID este flexibil și permite studenților să-și organizeze singuri timpul de învățare.
Totuși, școala de jandarmi are un program strict și intens, deci trebuie să te asiguri că poți face față ambelor.
Ce trebuie să faci pentru a urma ambele studii:
Anunță facultatea că dorești să continui în regim ID (dacă nu ești deja acolo) și verifică condițiile pentru menținerea statutului de student activ.
Nu trebuie să „îngheți" anul dacă poți să îți gestionezi timpul și să te prezinți la examene.
Informează-te la școala de jandarmi dacă admiterea și programul lor sunt compatibile cu un program ID universitar.
Recomandări:
Discută direct cu secretariatul facultății pentru detalii privind statutul tău și eventuale formalități.
Contactează și școala de jandarmi pentru a afla cerințele și programul de studiu.
Pe scurt: Nu trebuie să „retragă" facultatea diploma de bacalaureat pentru admiterea la școala de jandarmi, iar învățământul la distanță e compatibil cu școala de jandarmi dacă îți organizezi bine timpul. Doar comunică cu ambele instituții pentru confirmări și formalități.
O seară frumoasă!