| anitha a întrebat:

All vreau sa fac o surpriza alor mei cu o ciorba de perisoarelaughingVreau si eu reteta :*cel mai bun rasp fundita+vott":*mersi

Răspuns Câştigător
| ღViS3CoLoRaT3ღ a răspuns:

4 pasuri simple:D:P
1:Se pune o oala cu 2 l de apa la fiert la foc mare. Se pun legumele curatate si taiate cubulete la fiert (pastrati 1/3 din ceapa pentru perisoare).
2:Perisoarele: Se inmoaie felia de paine si se taie marunt, se amesteca cu carnea, orezul, ceapa ramasa, 1/4 din patrunjel tocat marut, sare si piper.
3:Se uda mainile si se fac bilute cu diametrul de 3-4 cm. Dupa ce le-ati terminat de facut le puneti in oala peste legumele care ar trebui sa fie aproape fierte.
4:Se lasa la foc mare cam 15-20 de minute. Se verifica daca au fiert legumele si perisoarele si se pun rosiil si borsul. Se mai pune apa daca este nevoie si se mai da in cateva clocote. Patrunjelul se poate pune dupa ce s-a luat dupa foc in oala sau direct in farfurie.
BAFTA: sper sa le placa:D insa exista un site numai cu poze incearcal http://gourmandine.ro/retete-supe-ciorbe-borsuri/ciorba-de-perisoare/ POFTA BUNA:)):d

8 răspunsuri:
| SamSon a răspuns:

Ngrediente:
2 l de apa,
1 l de bors,
zarzavat de supa (un morcov, un patrunjel si o ceapa),
verdeata,
3 rosii,
1galbenus,
2 linguri de smintina,
500 de g carne cu os,
o felie de piine,
2 linguri de orez,
1 ceapa,
1 ou,
sare,
piper.

Mod de preparare:
Se pune la fiert intr-o oala cu apa, un morcov, un patrunjel si o ceapa, toate taiate marunt si osul care ramine de la carne. Se lasa sa fiarba bine.

Se toarna borsul fiert separat si strecurat. Se adauga verdeata taiata fin, rosiile, carora li s-au scos semintele, si sare. Se lasa sa dea citeva clocote.

Se face o tocatura de carne, cu miezul de la o felie de piine muiat si stros bine. Se adauga orezul, ceapa tocata fin, un ou, sare, piper.

Se fac perisoare mici cu mina uda si se pun la fiert in ciorba. Inainte de a se servi, se scoate osul din ciorba si se drege cu un galbenus batut cu smintina.

| BlackPrincessCat a răspuns:

Ingriediente :
Perisoare: 500 g carne
2 cepe
1 ou
1 felie paine
2 linguri orez
Ciorba: 2 l apa, 1 l bors
1 morcov, 1 pastarnac, 1/2 telina
rosii (sau suc de rosii)
1 galbenus, 2 linguri smantana
Preparare:
Se pune apa la fiert cu o ceapa, morcovul, pastarnacul si telina, taiate marunt. Intre timp se toaca carnea si se prepara perisoarele: carnea tocata se framanta cu felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, cu orezul, o ceapa taiata marunt, oul, sare si piper, verdeata (marar si patrunjel) tocata marunt. Se fac perisoare mici si se pun la fiert in ciorba. Dupa 20 -30 minute, cand a fiert orezul (se scoate o perisoara si se gusta, sa fie fiert orezul), se adauga rosiile (sau sucul de rosii), borsul. Se lasa sa mai fiarba 2-3 clocote, se gusta de sare. Se drege cu galbenusul batut cu smantana si se adauga leustean tocat marunt.
sare, piper, leustean.

| Patrăţel a răspuns:

Http://www.retete-mancare.ro/retete-culinare-Ciorba_de_perisoare-e0.html asta o sa te ajute foarte mult;;)! iti tin pumni sa iasa bunaa :))!

| lolly_3072 a răspuns:

Gastronomie.ro
parca asa era site'ul dar ca sa nu te pacalesti fugi pana la o vecinasmug
eu nu le am cu gatitul scuze.blushing
am vrut azi sa fac niste gogosiiilove struck...si am luat o reteta dupa net si am prajit alea si nu ieseau si pe urma am realizat ca trebuia sa le pun si faina.laughing
sa stii ca au iesit bune.smug
sper ca uh ai mai mult norocclove struck

baftaaaa>big grin

| Nenumescovici00 a răspuns:

Descrierea retetei:
O reteta pentru un bors de perisoare exceptional. Ciorba de perisoare se poate servi cu smantana.Ingrediente ciorba de perisoare:

2 cepe
1 ou
1 felie paine
2 linguri orez
rosii (sau suc de rosii)
sare, piper, leustean
Se pune apa la fiert cu o ceapa, morcovul, pastarnacul si telina, taiate marunt. Intre timp se toaca carnea si se prepara perisoarele: carnea tocata se framanta cu felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, cu orezul, o ceapa taiata marunt, oul, sare si piper, verdeata (marar si patrunjel) tocata marunt. Se fac perisoare mici si se pun la fiert in ciorba. Dupa 20 -30 minute, cand a fiert orezul (se scoate o perisoara si se gusta, sa fie fiert orezul), se adauga rosiile (sau sucul de rosii), borsul. Se lasa sa mai fiarba 2-3 clocote, se gusta de sare. Se drege cu galbenusul batut cu smantana si se adauga leustean tocat marunt.
Funda? puppy dog eyes puppy dog eyes

| alinamaria91 a răspuns:

2 cepe
1 ou
1 felie paine
2 linguri orez
rosii (sau suc de rosii)
sare, piper, leustean

Modul de preparare a retetei:

Sursa: http://www.retete-mancare.ro/retete-culinare-Ciorba_de_perisoare-e0.html

Întrebări similare