| remus a întrebat:

Am in gradina un arbust, din documentatiile intreprinse de mine se numeste coroana lui ISUS, practic este o tufa de inaltimea maxim 2m, infloreste primavara foarte devreme, flori foarte multe de culoare roz spre rosu, pe ramuri are ace (spini) din loc in loc. Tin acest arbust pentru forile lui deosebit de frumoase, acum am observat ca are citeva fructe ca niste mere de marimea unui ou de gaina, perfect rotunde, de culoare verde spre rosu in partea unde le bate soarele.
Va rog:
stie cineva daca aceste fructe sint comestibile s-au se pot folosi in alte scopuri?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am si eu aceasta floare.coroana lui isus dar frutele NU sunt cmestibile...

9 răspunsuri:
| remus explică:

Nu stiu denumirea stiintifica, nici nu am spart un fruct sa vad ce simburi are, este foarte tare fructul, pentru TOT.EU.adicaea-ZAZU. multumesc, o seara minunata tuturor!

| remus explică:

Pentru; elisa, iti multumesc mult pentru raspuns, ai vreo reteta de preparare a tincturilor s-au alte detalii, la ce afectiuni este folositor, te rog?
O seara placuta!

| elisa_2627 a răspuns:

Este un merisor ornamental. Am aflat ca este ruda cu magnolia.Este foarte frumos si creste pe soluri sarace. Din fructe se face un otet pentru masaje sau tincturi tot pentru uz extern. A nu se confunda cu marul salbatic.

| sese a răspuns:

Http://www.gradinamea.ro/_templates/green/img/logo.gif
documentare si poze dar despre fruct ...ba!

| hapy a răspuns:

Un raspuns tarziu:gutui japonez

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Rodii? o fotografie ar fi de mare ajutor. ce fel de sambure au in interior? stii denumirea in latina a plantei?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sese, nu il pot deschide. dar merisorul este altceva cred, se foloseste pentru garduri vii si are fructe verzi, par conuri de pin in miniatura

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sese-parca nu are fructele cat un ou de gaina? remus, da-ne un link ca murim de curiozitate