Si eu am avut probleme de acest gen, cei de aici m-au sfatuit sa curat cu cif.In plus am aplicat solutia cif pe un burete special pentru teflon. Poti insista caci nu se zgaraie!
Pai sti \u acela care se curata gainatul, cu spaclul daca nu poti apeleaza la cineva.toti barbatii stiu funda?
Uite ce am gasit eu din pataniile altora : sorry, dar spuma PU intarita nu se poate curata decat mecanic (razuire, frecare etc.). e polimer reticulat si astia nu se mai dizolva cu nimic.
neintarita se curata cu un amestec de solventi organici (in general acetona+propandiol).
curata-l cu tot cu lac/vopsea, apoi vopsesti la loc.
a, ar mai fi o solutie: spuma PU e foarte instabila la radiiatiile UV. daca fereastra este la soare si vecinul e dispus sa stea cu pata pe geam cateva luni, ai sanse ca pana la primavara sa se transforme in praf.
succes! (sursa: http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t180977.html)
Daca spuma a picat pe geam, se curata cu lama de ras foarte usor, fiindca lama nu zgarie geamul. Daca e pe rama din PVC, incearca cu spaclul, dar cu atentie, sa nu zgarii pe acolo. Spor!
Daca spuma este pe rama scoate/o cu ajutorul foliei ce protejeaza rama, daca este pe geam o scoti razuind incet cu o lama
Jardelin întreabă: