Daca ai identificat si sigur sunt acarienii, atunci cauta un insecticid, nu umbla cu chestii naturiste ca nu merge la insecte care ataca plantele.
Mospilan cum spun unia pe aici este destul de eficient sistemic, cauta cumpara aplica, fa eventual si 2 tratamente, altfel nu scapai de ei.
Probabil unde tii planta este aerul uscat, acesti acarieni si insecte in general ataca cel mai mult cand este cald si aerul uscat.
Mospilan este mai sigur si mai eficient, cum am spus nu te lua dupa povesti naturiste sau mai stiu eu de care.Mospilan este sistemic, adica patrunge in seva plantei, circula cu seva, insectele sug, apoi crapa.
Faci 2 tratamente odata omori adultii, apoi oua si larve care mai scapa, la al doilea tratament iai pulverizat
Problema cu mospilan e că este insecticid, nu acaricid. Nu mă bazez pe soluții făcute acasă, am ars deja o plantă? Dar da, mă gândeam să încerc cu niște soluții din magazine care au fost testate și de alții (pentru a nu stresa planta și mai tare acum). Mulțumesc!
Asa este ai dreptate, scuze ca am spus Mospilan, este pentru aphide nu pentru acarieni.
Cauta un produs pentru acarieni gen Nissorun 10WP, Omite, Apollo, sau ce produse mai sunt in RO pentru acarieni.In general sunt de contact, dar pulverizezi bine, mai ales daca ai doar o planta, poti da 2 tratamente, sau combini 2 substante de astea, exemplu Nissorun + Omite, primul omoara oua si larve, al doilea omoara adulti, deci amesteci si dai pe ambele odata, poti face 1 sau 2 tratemnte si ai scapat de ei.
Solutiile testate de alti nu omoara nimic, mai ales acarieni care nu mor asa de simplu si usor.
Da, este vorba de floarea de gheata, are nevoie de mult soare și puțină apă. În acest fel, au apărut acarienii.
Poate rezista la temperaturi sub 0°? Să zicem -2°?
Am citit că poate rezista la frig dacă este plantată in sol drenat, Tine-o la temperaturi ușor sub 0°C. O să scapi de acarieni. Așa am făcut cu leandrii mei. Aveau păduchi țestoși. De câțiva ani îi țin iarna la temperaturi sub 0° și am scăpat de păduchii țestoși.
E o idee bună, însă din nefericire nu prea am unde să o țin la sub 0°. Poate un beci umbrit... însă are nevoie de lumină. Mulțumesc totuși de sfat!
Nu ai un șopru izolat unde să fie soare dar și temperaturi sub zero grade?
Nu : /
Eu am folosit cu succes mospilan.
Insecticidul Mospilan poate fi folosit pentru înlăturarea dăunătorilor din cele mai întâlnite tipuri de culturi din țara noastră. Mospilan afectează sistemul nervos al insectelor care intră în contact cu plantele tratate. Pe lângă insectele adulte, elimină și ouăle și larvele acestora.
Se face o solutie care se pulverizeaza. Poti da si pe sol ca sa stii ca ai acoperit toate zonele.
https://www.fitosana.ro/......20-sg.html
Mospilan e util, însă nu e acaricid, e doar insecticid. Nu prea cunosc acaricide și doream să aflu daca știe cineva vreunul bun care să poată fi suportat de o plantă la ghiveci care deja trece prin stres.
Mulțumesc frumos!
Mai citeste o data asta: https://www.fitosana.ro/......20-sg.html
Vezi tabelul.
Decis fiola, faci solutia si o torni intr o sticla cu pulverizator si dai pe plante. Atentie sa nu fie solutia prea tare