| Alinusi a întrebat:

Bună seara.
Am acasa grâu și moara pentru cereale.
As vrea sa fac făină acasa.
Se poate? Ce ar trebui sa fac?
Mulțumesc.

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Nu prea poti. Maximum o faina integrala, dar nici aia nu cred ca iti iese suficient de fina.
Morile de pe vremuri foloseau pietre de moara pentru a macina graul la finete necesara, dar mai departe nu cunosc procesul. Posibil ca prin cernerea printr-o sita fina sa poti obtine o faina cat de cat utilizabila.
La o morile de faina moderne, ca sa zic asa, nu doar se macina graul, ci se si separa grisul si tărâțele.

3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Sa-l macini cat mai marunt si apoi sa-l treci prin sita!

| cristi202 a răspuns:

Din cate stiu eu, trebuie macinat de doua ori. Prima oara iasa gris, iar a doua oara faina. Insa calitatea fainii depinde de cum macina moara.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Exista moara anume pentru grau, dar se obține faina integrala. Poate fi folosita si in bucătărie prinsa de masa ca mașina de tocat. Este sănătoasă faina integrala si o poți obține atunci când ai nevoie de ea fiind proaspătă. Am văzut o astfel de moara video la Centrul de Sănătate Herghelia.