Ar fi o idee si daca ai zice despre ce oras discutam... si mai ales CARE CUTREMUR! Nu de alta, dar apartament de dinainte de ala din 1977 nu mi-as cumpara nicaieri.
Ah, da, si intre A - B - C as alege ala care e plasat mai bine in bloc, indiferent de stare. Vezi ce ti-am raspuns la cealalta intrebare. Costurile pe termen lung sunt cele la care trebuie sa te gindesti.
Zona e cel mai important lucru, orasul, cartierul, asta face diferenta la pret.
Oare cum sa iti spunem preturile cand nu ne zici orasul, zona, starea blocului etc etc?
Pfui, cand ii aud pe unii cu zona, mor! Bine, sunt si cartiere rau famate dar nu cred ca te-ai orientat spre unul din ala. Zona? Doar nu stai in strada ca sa conteze zona. Conteaza apartamentul.
Vezi daca ai nervi sa renovezi un apartament. Ca te costa diferenta pana la unul renovat. Dar eu una nu as lua unul renovat casigur ascunde defecte. Vreau sa vad unul nezugravit de 10 ani dar care nu are pete de inundatii, pereti crapati.
A, da, daca ala de care zici a rezistat cutremurului, e solid. Nu stiu de ce zice userul de mai sus ca nu in ala s-ar muta.
Cat despre pret, ceea ce intrebi, una e in Petrosani si alta in Cluj.
Intr-un oras mediu, aproximativ ar fi cam asa:
A. 40.000 euro
B. 80-90.000 euro
C. 100.000 euro
Unii isi mai vand si mobila odata cu apartamentul. Eu prefer sa am "cioarsele" mele confortabile, nu modernismele inutile (bune doar de intalniri pasagere).
As alege B-ul. Eu. Altii prefera doar sa se mute. Daca unul stie sa lucreze la renovari si mai are si rude care sa-l ajute, alege unul distrus.
Despre ce zona din Romania discutam in primul rand? Craiova? Bucuresti? Constanta? Timisoara? Cluj? Alta? Si in ce oras/zona/cartier? CONTEAZA, detaliile astea influenteaza pretul enorm. Ma intereseaza si in ce stare e blocul nu doar apartamentul. In principiu as lua DOAR apartament in stare buna intr-un bloc in stare buna si intr-o zona ok deoarece sunt banii mei in joc, munca, timpul si viitorul meu iar in alte conditii simt ca mi-as bate joc de toate aceste lucruri.
Clarificare: Bucuresti, in cartiere ca, de exemplu, Militari, Drumul Taberei, Titan.
Sa zicem ca blocul ar fi vechi, din anii '65-'75. Poate sa fie anvelopat sau nu (si aici mai intervine o diferenta de pret, cred).
Bucuresti, in cartiere ca, de exemplu, Militari, Drumul Taberei, Titan.
Sa zicem ca blocul ar fi vechi, din anii '65-'75. Poate sa fie anvelopat sau nu (si aici mai intervine o diferenta de pret, cred).
Clarificare: Bucuresti, in cartiere ca, de exemplu, Militari, Drumul Taberei, Titan.
Da, stiu ca nu e ideal inainte de '77, dar as vrea sa vad cat credeti ca ar valora.
Ma refer in Bucuresti, intr-un cartier obisnuit, nici rau famat, dar nici cel mai scump. Deci ca exemple, Militari, Drumul Taberei, Titan, etc.
Exclus C. Renovarea poate ascunde unele probleme, iar la blocurile de dinainte de cutremur sunt destul de multe.
Ce contează cartierul dacă cade blocul pe tine în caz de cutremur? Ideea e ca e greu să iei pe el oricât, ca sunt puțini care ar vrea să cumpere așa ceva, să mai și bage bani în el, ca după să stea cu sufletul la gură. Din punctul meu de vedere ori îl dai la un preț extrem de mic, ori nu îl dai niciodată.
Eu am o vorba, 10k euro pentru fiecare 10mp2 este mai mult decat suficient intr-o zona okish, aici nu includem mobila. Asta inseamna 1k euro pe fiecare 1mp2, e deja super suficient sa faca si constructorul bani, si vanzatorul, si brokerul imobiliar. Din pacate suferim de calicime la cote maxime.
Deci pentru mine un apartament de 50mp2 intr-o zona buna din Bucuresti, un pret CORECT ar fi de 50k euro. Orice sub ar fi direct pret de garsoniera, orice peste e japca.