Daca aparatele sunt la fel ->Samsung as alege! Eu totusi nu stiu dupa ce principii cumperi un aer conditionat sau un inverter.Din ce stiu eu daca platesti mai putin pe aparat asta inseamna ca vei avea un consum mai mare de energie. Si hai sa-ti explic putin: Un aparata de 12.000 BTU intr-un apartament de 2 camere functioneaza in medie 13-15 ore din 24 si un aparat de 24.000 BTU functioneaza 4-6 ore din 24.
Un aparat de 12.000 de BTU consuma in medie 1, 2Kw/ora
Un aparat de 24.000 de BTU consuma in medie 1, 7Kw/ora
Acum fa tu socoteala! (la pret este la fel) Intr-un an se amortizeaza diferenta de pret prin consum.
Un alt sfat -> Ai grija sa fie INVERTER daca vrei consum redus.
Poti calcula aerul conditionat de care ai nevoie aici
http://www.aer-conditionat.com.ro/calculator_putere.php
12.000 BTU este mic (doar pentru o camera sau garsoniera)
18.000 - 24.000 BTU este recomandat pentru un apartament cu 2 camere.
Daca ar trebui sa ma iau dupa standarde, mi-ar trebui mai mult de 24000 BTU, asa ca ma multumesc cu mai putini bani dati pe aparat si cu un randament mic in loc de unul potrivit.
O unitate la 24000 BTU consuma dublu fata de una la 12000 deci tot pe acolo ajung. Eu unul nu ma pot decide intre Samsung si Electrolux.
Electrolux cred ca este mai "electrocasnica" precum Samsung.
Sarcina de racire totala : 12579 Btu/h
atat mi-a calculat site-ul pe care mi l-ai dat si pentru care tin sa iti multumesc pentru ca nu stiam de el.
Aparatele sunt aproape la fel, Samsungul e mai silentios si are mai multe functii, setari si un consum un pic mai mic, dar are Unitatea Exterioara Din plastic nu din tabla cum au restul...
Nu conteaza unitatea exterioara! De fapt nu mai rugineste
Merci pentru asistenta.
Cu placere! Bye, Bye!
Daca aparatele sunt la fel ->Samsung as alege! Eu totusi nu stiu dupa ce principii cumperi un aer conditionat sau un inverter.Din ce stiu eu daca platesti mai putin pe aparat asta inseamna ca vei avea un consum mai mare de energie. Si hai sa-ti explic putin: Un aparata de 12.000 BTU intr-un apartament de 2 camere functioneaza in medie 13-15 ore din 24 si un aparat de 24.000 BTU functioneaza 4-6 ore din 24.
Un aparat de 12.000 de BTU consuma in medie 1, 2Kw/ora
Un aparat de 24.000 de BTU consuma in medie 1, 7Kw/ora
Acum fa tu socoteala! (la pret este la fel) Intr-un an se amortizeaza diferenta de pret prin consum.
Un alt sfat -> Ai grija sa fie INVERTER daca vrei consum redus.
Poti calcula aerul conditionat de care ai nevoie aici
http://www.aer-conditionat.com.ro/calculator_putere.php