| Akari a întrebat:

Ce presupune gradinaritul  eco?

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt doua forme bio si eco, cel eco este cel mai sanatos-nu se folosesc pesticide sau fertilizanti chimici, totul este natural. dar depinde si de zona in care stai, atmosfera este contaminata si este destul de greu sa faci o productie eco 100%. foloseste ingrasaminte naturale, cel mai bun este balegarul de cal dar foarte uscat. cel care nu a terminatul procedeul de fermentatie este daunator.resturile vegetale pe care nu le folosesti se pot pune intr-un container special la fermentat si dupa aproximativ 6 luni se pot folosi. evident, caii trebuie sa pasca iarba sau plante ecologice

| selef a răspuns:

Gradinaritul intr-o vale.

| gabrielutzu a răspuns:

Gradinaritul eco enseamna gradinarit natural, asa cum l-a lasat Dumnezeu, fara porcariile chimicalizate inventate de om.

mariana
| mariana a răspuns:

Gradinaritul ecologic presupune ca pamantul sa fie ingrasat doar cu ingrasaminte naturale, balegar grajdi de la diferite animale, care sa fie fermentat, adica maturizat si care trebuie imprastiat toamna sau primavara inainte de a fi arat sau sapat pamantul
De semenea, acest tip de gradinarit mai presupune ca plantele pe care le insamantezi ori le rasadesti sa nu fie stropite cu nici un fel de chimicale impotriva daunatorilor, ci sa se actioneze manual, prin strangerea larvelor de fluturi, a melcilor, a gandacilor de colorado, a coropisnitelor si a altor daunatori.
Iar impotriva buruienilor de asemenea, nu se pot folosi ierbicide ci, doar plivitul periodic care sa mentina curate culturile.
Mai presupune si folosirea unor seminte care n-au fost tratate chimic, pentru ca daca veti observa din magazinele de seminte, sunt unele care sunt tratate si au o culoare roz ori albastruie, care nefiind naturale a rezultat doar in urma tratarii cu substante chimice spre a le feri de unii daunatori.
Desigur nu lipsit de interes este si zona in care se afla solul pe care vom cultiva, pentru ca daca suntem intr-o zona poluata, din atmosfera se vor asaza pe culturile noastre acei poluanti si atunci tot nu poate fi vorba de niste culturi suta la suta ecologice.
Nu stiu daca am epiuzat sfera dar cred c, acestea sunt principalele modalitati de a obtine o productie ecologica, care ar fi optima pentru sanatate.
Spor la lucru.