| AlexFOCA a întrebat:

Cine imi trimite si mie un link despre cum se fac papanasi pls funda

Răspuns Câştigător
| karina_6206 a răspuns:

Reteta mea e asa:
- 400 gr branza vaca
- 1 ou
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 virf de cutit de bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
- 4 linguri cu varf de faina
- 4 linguri de gris
- un pic de sare

-se amesteca intr-un castron branza, ouale, zaharul, bicarbonatul stins cu lamaie, praful de sare, se adauga apoi cele 4 linguri de faina, 4 linguri de gris si se amesteca cu lingura de lemn, nu trebuie mixer, eu asa am facut, se freaca totul bine.
- se pune faina pe maini, si din compozitie se iau cu mana bucati de aluat care se fac ca niste gogosele, se preseaza ca sa fie ca fie ca niste mici lipii (nu foarte mari) si cu degetul se face un gol in mijloc (se invarte degetul in centru).
- se dau prin faina si se pun intr-un tuci, sau ceaun (nu in tigaie), in ulei incins ( e foarte important sa fie uleiul incins, ca sa nu fie imbibate de ulei dupa aia), se prajesc (nu mult) pe ambele parti, sa devina maronii-aurii, se scot pe un servetel ca sa se scurga, se pudreaza cu zahar, si cel mai bine merge la ele smantana sau o dulceata mai acrisoara (macese, afine, visine, prune)

Am folosit dulceata de visine si nu le-am pudrat cu zahar... Smile
sper sa te ajute

8 răspunsuri:
| karina_6206 a răspuns:

Reteta mea e asa:
- 400 gr branza vaca
- 1 ou
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 virf de cutit de bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
- 4 linguri cu varf de faina
- 4 linguri de gris
- un pic de sare

-se amesteca intr-un castron branza, ouale, zaharul, bicarbonatul stins cu lamaie, praful de sare, se adauga apoi cele 4 linguri de faina, 4 linguri de gris si se amesteca cu lingura de lemn, nu trebuie mixer, eu asa am facut, se freaca totul bine.
- se pune faina pe maini, si din compozitie se iau cu mana bucati de aluat care se fac ca niste gogosele, se preseaza ca sa fie ca fie ca niste mici lipii (nu foarte mari) si cu degetul se face un gol in mijloc (se invarte degetul in centru).
- se dau prin faina si se pun intr-un tuci, sau ceaun (nu in tigaie), in ulei incins ( e foarte important sa fie uleiul incins, ca sa nu fie imbibate de ulei dupa aia), se prajesc (nu mult) pe ambele parti, sa devina maronii-aurii, se scot pe un servetel ca sa se scurga, se pudreaza cu zahar, si cel mai bine merge la ele smantana sau o dulceata mai acrisoara (macese, afine, visine, prune)

Am folosit dulceata de visine si nu le-am pudrat cu zahar... Smile

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Http://gospodini.blogspot.com/2007/09/papanasi-cu-dulceata-si-smantana.html
Mi s-a parut usoara si are si poza:D
pofta buna!

| reteteculinare a răspuns:

Uite aici reteta culinara pentru papanasi - http://invatasigateste.blogspot.com/2011/10/papanasi.html

| LauR3ntziu a răspuns:

Uite aici o reteta simpla si gustoasa pe care mama o foloseste mereu :X http://www.cevabun.ro/papanasi-cu-dulceata-si-smantana/

Întrebări similare