Ai grija, daca este o chinezarie, vopseaua poate fi toxica, poate cauza dermatite sau iritatii ale pielii.Incearca sa o dai in otet 30 min, dupa care limpezesti, iar apoi speli cu detergent si apa rece.
Depinde de când ai cumpărat prostia respectivă. Dacă nu a dat faliment între timp ăla de la care ai cumpărat rochia. Este clar ca materialul din care a fost confecționată rochia, a fost vopsit teribil de prost, sau mai exact, cred că inițial, a fost de altă culoare materialul, că s-a murdărit valul de material respectiv, și ca să scape de el, l-au revopsit într-o culoare mai închisă.( Ca să scape de el, și neavând o tehnologie adecvată, l-au vopsit prost, sau revopsirea a fost făcuta, după ce a fost confecționată rochia, tot din aceleași motive. ). În orișice condiții, tu ești un consumator prejudiciat, că tu ai cumpărat o rochie care trebuia să fie bună, nu să te murdărești de la minunea respectivă.Te duci însoțită de un adult, la Oficiul de Protecție al Consumatorilor din localitatea de unde ești tu. Ălora le spui că te-a prins o ploaie și că ai udat rochia, ca să nu intre la apă neuniform, și că ai și pus oțet în apă, că știai tu, că ai auzit de la cineva, care ți-a spus, că oțetul stabilizează culorile și le face să pară mai vii. Sau mai bine, nu le spui nimic de apă cu oțet nimic, ca să nu zică, că din cauza asta, ies culorile din material. Ăștia de la O.P.C. nu sunt plătiți în acord, ci în regie și ei nu vor vrea să se ocupe și de cazul tău, că trebuie să muncească, în loc să stea. Dacă ai noroc de oameni amabili la O.P.C., poate să îl oblige pe ăla de la care ai cumpărat rochia, să îți dea banii înapoi. De fapt, nu știu exact, ce putere au, cei de la O.P.C., că nu am avut treabă cu ei. Dacă ăia de la O.P.C., nu te rezolvă în sensul că primești măcar o despăgubire, dacă nu chiar prețul integral al rochiei. Atunci o speli bine, de multe ori, până ce iese toată vopseaua în exces, care murdărește. Poți avea parte și de bucuria, că vopseaua care murdărește, este prinsă de țesătură ne uniform, că o parte a ieșit la spălare, o parte nu și va fi o rochie foarte originală la final. Erau cărți de gospodărie, care te învățau cum să speli și chiar să vopsești materiale. Dar caută și pe Internet că ar trebui să găsești ceva și vorbește și cu părinții tăi, sau cu alți oameni, că poate ei se pricep mai bine, decât mine, la așa ceva. Faptul că tu ai fost un consumator înșelat, cu o marfă proastă, îmi este foarte limpede. Nu știu, ce putere reală, au cei de la O.P.C., în acest caz.