Se fierb
se strecoara
se toaca marunt
se sareaza ( dar nu cu sare iodata)
se aseaza in borcane fara goluri de aer
se pune deasupra o aspirina(dar nu tamponata)
se capseaza
se sterilizeaza (de cand incepe apa sa fiarba 25 -30 de minute)
se lasa la racit pana a doua zi cand verifici daca s-au tras capacele
apoi stergi borcanele le lasi la uscat apoi le asezi pe raft in camara
metoda mai simpla si mai sigura este dupa ce le fierbi si scurgi, tocate si puse in pungi sau caserole din plastic si puse in congelator
Buna, se poate scutura urzicile bine de praf si nisip, dupa care se spala in mai multe randuri de apa rece pana ce nu mai ramane nici o mizerie, dupa care se punea urzica la un clocot, se strecoara urzica, se stoarce bine in palme, se toaca marunt. Dupa care, in apa in care au fiert urzicile, se mai fierbe apa cu sare mascata grunjoasa, nu de bucatarie, si se face o saramura pana ce sta un ou deasupra, si se trage un mic clocot. In borcanele curate si uscate, se preseaza bine urzica tocata, si peste ea se toarna saramura. Iarna cand vrei sa folosesti urzica, o strecori, si o pui in mancare, dar atentie, nu mai pui sare in mancare sau Delikat! Gata.
NOname întreabă: