Trandafiri. Garoafe. Lalele. Crizanteme. Gladiole. Dar mai presus de toate, Regina Noptii. Seri la rind, in vara trecuta, am fost imbatat de parfumul lor, stateam cu sotia mea, care le-a si pus in curte, si ne bucuram de aerul si atmosfera pe care o creau. Au un parfum magnific, cred ca oricine ar trebui sa experimenteze asta, sa stea intr-o seara de vara cu citeva flori de Regina Noptii plantate linga el. Un lucru e sigur, floarea asta isi merita pe deplin numele!
Buna! pai uite ce flori am eu...lalele, trandafiri, crini, lacramioare, narcise, zambile si crizanteme, dar daca as avea spatiu mult mai mult, as pune toate florile din lume, atat de mult imi plac![]()
![]()
o zi cat mai placuta
Eu am cca 100 m.p. de gradina. In partea cu soare multe ore pe zi am pus trandafiri, pe care i-am cumparat de la supermarket sau magazine specializate. Pe gardurile intre vecinii am plantatat trandafiri urcatori, iasomie, o magnolie alba (este inca mica de cca1, 2 m), un merisor rosu care infloreste din marte niste flori rosii superbe, un liliac alb batut, mana maicii domnului. In centru am plantat o magnolie Susen rosie (care nu creste foarte inalta cca.1, 5 m) si este al treilea an in care infloreste, sub magnolii si prin imprejurimi am pus lalele, florea pastelui (fritillaria) galben si portocaliu,
narcise, zambile, clopotei galbeni, crini diferite culori.
T ot pe langa garduri am lacramioare.In locurile cu semi umbra (adica am soare doar dimineata am hortensii - mai multe soiuri-, crinii de august.In locurile ramase cu soare am plantat crizanteme si tufanele. Tot primavara arunc seminte de regina noptii si craite pitice care dau culoare toata vara gradinii. Gradina mea are aspectul unei gradinii salbatice voit. Daca ti-am fost de folos ma bucur.Bafta
Eu am un spatiu verde inaintea casei, l-am amenajat frumos cu un gard si locuri speciale pentru flori.Am plantat in special multe petunii de toate culorile,trandafiri rosii,roz,galbeni,lalele,muscate,mai am un bananier,palmier care iarna le tin in casa,afara mor. Insa legat de petunii, nu le place soarele puternic, se ofilesc.si necesita multa apa, sa le uzi de 2 ori pe zi.Muscatele nu sunt deloc pretentioase.
Ramane si la alegerea ta, ce flori iti plac mai mult.
Pai eu as dori o gradina cu urmatoerele flori:crini,glandiole,trandafiri,panselute,lacramioare,gura leului,garoafe,crizanteme,petunii,campsis, albastrele, papadii si multe flori care sa-mi fure privirea ![]()