Ce este termopanul:Geam termoizolant folosit pentru ferestre; ansamblu etanș format din două geamuri de sticlă, între care se introduce aer uscat sau anumite gaze rare (argon sau kripton)
Tâmplăria e :din PVC, aluminiu sau lemn stratificat.De aici trage tu concluzia!
Aerul dintre sticla dubla a termopanelor este un foarte bun izolator. Teoretic nu ar trebui sa fie diferenta de temperatura intre zona de perete si zona de termopan.
Exclus.Lucrez in domeniu si te sfatuiesc sa folosesti timplarie PVC.Este mult mai eficace decit aluminiul.
Nu iti inteleg raspunsul cu toate ca este bun deoarece, cu timpul, niturile sunt atacte de apa si ciment, dar cui te-ai adresat nu stiu, aprp, cum pot sa iau legatura cu tine, asta daca lucrezi in domeniu si esti din Bucuresti?
1.In PVC nu exista nituri. 2Atunci cind este respectata tehnologia de fabricatie, asa cum o stiu, nu pot apare probleme de nici un fel. 3Lucrez de 10 ani in domeniu, si dau orice fel de informatie, scopul meu fiind ca omul sa fie multumit. 4Meseria nu mi-o ia nimeni, nici peste 100 de ani de as mai trai, asa ca nu am ce pierde.Nu sint din Bucuresti, dar de pe aproape. Daca vrei sa vorbim, iti pot da si telefonul, dar in privat.Si retine, ca dau orice explicatie, fara probleme.
OK, am facut aceeasi greseala, m-am referit la tamplaria din aluminiu
Termopanele sunt termo si fono izolante. Atat timp cat inauntru ai o sursa de caldura, nu o sa ai probleme cu frigul. Termopanele nu permit frigului de afara sa intre si caldurii sa iasa.
Desigur, mai exista un factor : materialul din care sunt construiti peretii si izolatia termica a peretilor!