anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Fecalele umane ar functiona ca ingrasamant natural? Scuze daca v-am scarbit putin, sunt doar curios.

11 răspunsuri:
| nicp a răspuns:

Cred ca da.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cred ca nu, animalele sunt ierbivore si cred ca de aceea sunt bune k ingrasamant insa omul mananca saracul ce are dar nu iarba din jurul blocului... poate doar feklele vegetarienilor laughing

ValiMocanu
| ValiMocanu a răspuns:

In agricultura romaneasca, Da. In unele gospodarii, chiar se practica, desi nimeni n-o sa recunoasca.

| hashe86 a răspuns:

Poi da, unde credeti ca si arunca oamenii de la tara closetul din fundul curtii?! in gradina!
tot kk e, e bun si el, nu are ce strica.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu! din contra sunt contaminante, gazele emanate in timpul fermentatiei contamineaza, si grasimea pe care o contin deasemeni

mariana
| mariana a răspuns:

Rspunsul este negativ pentru ca, modul de alimentatie al oamenilor este diferit de cel al regnului animal si fecalele contin toxine care nu sunt bune pentru plante, acestea le pot arde. Din punct de vedere al consumului unor astfel de produse vegetale, obtinute in urma "ingrasarii" solului cu fecale cred ca, daca asa s-ar face, ti-ar produce o scarba care ti-ar putea afecta starea de sanatate a ficatului, daca ai afla ca ai consumat un asemenea produs. Din fericire, pentru noi toti ingrasarea naturala a solului, pentru obtinerea de produse eco, se face cu ingrasamant de grajdi, fermentat de 2-3 ani, care aduce un surplus de substante organice ce ajuta la productii bune din domeniul agricol. Eventual, fecalele umane pot fi folosite pentru obtinerea biogazului, ca sursa de combustibil asa cum se folosesc si fecalele de la animale.

regis
| regis a răspuns:

Fecalele umane functioneaza ca si ingrasamant natural si sunt utilizate ca atare, in special la cultura vitei de vie.

| sorinadiet a răspuns:

Evident ca ar functiona... nu ca atare, "stinse" ca si gunoiul de grajd, adica lasate la fermentat un an de zile... (cine le-ar putea suporta, gramadite intr-un colt al gradinii, un an?)si apoi imprastiate in cantitati mici pe pamant inainte de inghet, si incorporate la prima aratura/sapatura de primavara...; pericolul infestarii cu larve de paraziti este la fel de mare ca in cazul folosirii celui animalier! Chinezii se spune ca il folosesc pe scara larga! si nu cred ca sunt singurii...nu a citit nimeni Zola? povesteste el acolo de Mere Caca... o batrana care asa isi ingrijea gradina de verze!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da desigur

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu ar putea sa fie ingrasamant naural

| Barbu_Valentina_1968 a răspuns:

Prejudecatile pot fi vindecate cu informatie. Exista o intreaga cercetare pe marginea acestui subiect. Iata cum se igienizeaza aceste materii inainte de a fi folosite cu mare succes:
http://www.wisdom.md/Compendiu_nr3_Igienizarea_excretiilor_umane_WiSDOM.pdf

Întrebări similare