Întrebare recomandată | Gherman_Ion_1987 a întrebat:

Hello aveti experienta la pomii? as dori si eu sa stiu cum pot sa formez un alun de obicei alunul crede in forma de tufa as dori sa il formez sa creasca ca un arbore inalt si doar un singur arbus ma poate ajuta cineva?

Răspuns Câştigător
| lpavel a răspuns:

Pai simplu, Din tufa respectiva alegi care iti place mai mult iar celelalte le tai.Trebuie sa le tai cativa ani la rand pana cand cel ales va creste destul de mare incat sa nu-l mai incurce ceilalti puieti in cresterea lui.

2 răspunsuri:
| LIN2010 a răspuns:

Poti alege un lastar (care pare mai bine dezvoltat)si sa tai restul, de fiecare data cand reapar, astfel vei avea un singur arbust ce poate creste pana la 4 -5 metrii inaltime si traieste pana la 80_100 de ani.Succes

| MariaMirabell a răspuns:

Nu am experienta cu alunii dar cred ca se face ca si cu alti copacei, eu am sadit maslin, si aici unde sunt e si un alun mai batrin careface alune in fiecare an. M-am informat si mi s-a spus ca atunci cind e mic, iei un puiet cu radacini si-l sadesti intr-un ghiveci mare, fiecare puiet in ghiveciul lui, dupa ce se prinde, toamna, sau primavara, il iei cu pamint cu tot din ghiveci si-l plantezi in gradina unde ai intentia s-al faci sa creasca. daca s mai multi lastari ii tai si lasi doar pe cel din mijloc.