| Bogdanys a întrebat:

Imi puteti spune cateva lucruri despre panselute. ( de exemplu cum se uda, in ce perioada infloresc )

Răspuns Câştigător
| Danessy a răspuns:

Http://www.imobiliaremix.ro/......ijire.html sper sa te ajute :)

2 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Panselute-VIOLA.Li se maispune si violete, toporasi, viorele prin unele locuri, dar celmai raspindit nume este panseluta.Este originara de mai peste tot Africa,America,Asia,Australia, Europa etc.Pot fi anuale, bienaleadica de doi ani si perene adica traiesc mai multi ani. Cele de la noi sint anuale adica traiesc doar asa un sezon, deci nici un an, dar asa sint clasificate anuale daca traiesc un an sau mai putin.Acum stii ca sint de diferite culori,albe,violete, galbene, violet cu alb sau galben,, albastre, sau cu 3 culori pe aceiasi floare sau petale diferit colorate in 3 culori(viola tricolor).In general panselutele infloresc primavara-vara cit si toamna. Cele mai multe de la noi infloresc primavara si toamna cind vremea este ceva mai racoroasa.Se inmultesc prin seminte si rar prin alte metode.Se seamana in iunie -august undeva unde sa fie semiumbra pe un strat si se acoperacu ceva nisip sa tina pamintul umed.De udat le uzi cind este nevoie fara exces de apa ca altfel putrezesc.Adica nu uzi sa balteasca apa.Se uda cu putina apa si mai des avind in vedere ca sint micute si radacinile nu se duc adinc in pamint.In general nu trebuiesc cine stie ce ingrijiri.Se folosesc de obicei in combinatii cu bulbi de alte flori pentru a avea flori pe acelasi spatiu cit mai mult timp, avind in vedere ca se trec repede.

| relian a răspuns (pentru relian):

Dupa ce rasar semintele am uitat sa spun plantutele se vor repica toamna si se tin asa pina primavara cind le plantezi.Asta in cazul in care vrei sa ai panselute primavara devreme. Daca vrei plante toamna atunci semeni primavara, repici, tii plantele asa mai la umbra sau undeva mai la racoare si toamna le plantezi.Vad cineva spune ca sint bienale ca traiesc doi ani.A vazut ea ca dupa ce ai plantat florile au trait 2 ani? Lasale peste iarna si sa vezi ce se intimpla.Deci speciile de la noi nu traiesc 2 ani.Asa ca specie da sint unele care traiesc si nu stiu citi ani, ba sint unele lemnoase deci tyraiesc mult si bine.Insa nu este cazul panselutelor cultivate in Romania.