@Iasmii - ai cumva o statistica cu privire la cate spargeri de locuinta s-au dat la case si cate la apartamente de bloc?
Sa fim seriosi, la casa iti poti monta sisteme de supraveghere chiar si la exterior sau daca nu, atunci macar un doberman...
@FredGeorge - cheltuielile nu sunt cu nimic mai mari la casa, ba dimpotriva. Si vorbesc din proprie experienta. Cheltuielile cu acoperisul si alte asemenea sunt valabile daca faci comparatie intre un apartament dintr-un bloc construit recent si o ruina de casa care sta sa se darame. Dar o casa construita "de nou" nu va costa cat un apartament de aceeasi suprafata, iar majoritatea materialelor au o durata de viata de 50-100 de ani. Asa ca nu va trebui sa refaci acoperisul in timpul vietii tale.
Despre vita de vie, pomi fructiferi, gazon si alte asemenea, acestea intra la avantaje, nu la dezavantaje. Le ingrijesti din pasiune, nu poti considera asta o munca. Daca totusi nu iti plac astfel de activitati, nu iti ramane decat sa iti pavezi toata curtea, iar daca tot veni vorba, pentru asta nu ai nevoie de acordul asociatiei
.
Acum pe bune, eu locuiesc la casa de vreo trei ani. Cheltuielile anuale sunt mai mici decat erau la bloc, desi suprafata e de vreo 5-6 ori mai mare. Asta pentru ca platesc doar gaz si apa rece, in timp ce inainte plateam curent pe casa scarilor, curent la lift, abonament la lift, salariu administratorului, a femeii de serviciu, a unui om care ingrijea spatiul verde si ghena de gunoi samd. In plus faceam mare risipa la apa calda, intrucat dimineata pentru un dus de 5 minute trebuia sa las apa sa curga cate 20 de minute, pana venea calda. Risipa era si la caldura, neavand repartitoare, degeaba imi izolasem apartamentul daca vecinii nu au facut-o. Ba mai mult, o opreau primavara si toamna chiar daca afara era frig, iar iarna deschideam geamurile ca ma topeam de cald.
Toate cheltuielile de genul: zugravit casa scarilor, reparatii acoperis, montat interfon samd trebuiau platite, indiferent ca erai sau nu de acord si fara sa te intrebe cineva cum stai cu banii. Ba mai mult, am platit pentru amenajarea pivnitei, desi nu aveam boxa acolo si nici macar cheie pentru acces nu aveam.
Cred ca e suficient sa spun ca in lunile in care nu merge caldura vara cheltuielile mele sunt putin peste 50 RON, iar iarna platesc mai putin decat parintii mei, al caror apartament are jumatate din suprafata casei mele. Asta ca sa nu mai socotim ca sunt doua persoane, nu patru, iar 3 calorifere sunt debransate de la retea.
Chiar daca locuiesti la bloc sau la casa cel mai important lucru este sa ai vecini buni.
Ba da. Caldura infernala si alte motive m-au facut sa simt aceasta repulsie. De asta m-am mutat la casa
Ba da. M-am saturat. Urasc toti vecinii aia infipti peste tot gata sa-ti sara cu o matura, amenintari sau chiar politie in cap la orice zgomot pe care il faci. Daca ai ocazia sa te muti vreodata la casa fa-o fara sa astepti. E cel mai bine sa ai spatiul tau, curtea ta si nimeni sa nu vina sa iti spuna da muzica mai incet, care pun butoaie sau cutii sau orice altceva int-un loc de parcare Public dor pentru ca ei au fixat increier ca e locul lor de parcare, sau care vin si iti bat la usa si iti zic sa iti pui covor pe parchet ca se aude la ei cand calci si ii deranjezi! Asa ca mutate cat mai repede unde prinzi o casuta frumoasa
Nu stii ce inseamna far5mecul locuirii la bloc, sa-ti ploua incasa ca nu-i bun cartonul, sau sa-ti ploua de la vecinul de deasupra, sa mirosi gunoiul vecinului, ca ghena pentru el inseamna "la usa" etc...
http://sp2.ro/3178c3
Am stat la bloc 15 ani. Pot spune ca mi-a fost d'ajuns, desi cateodata imi mai este dor. Singurul dezavantaj pentru mine il vad in distanta pana la prietenii mei. locurile in care ieseam. facand cu 30 de minute mai mult decat inainte. In rest totul este spre bine.
Pai, ar trebui sa scrii avantajele si dezavantajele de a locui la bloc si la casa.Cum au zis si ei, e mult mai bine pentru ca nu te deranjeaza nimeni, nu ai vecini rai, nu te bazaie la cap de la 5 dimineata ca lucreaza ei cu bormasina. Dar totusi e bine si la bloc, pentru ca, la casa, cheltuielile sunt mult mai mari, decat la bloc. La bloc platesti o data pe luna intretinerea si mai stiu eu ce, si-ai scapat! Dar la casa, ba ca se strica acoperisul, ba ca trebuie taiate frunzele de la vita-de-vie care tot creste...In fine, eu as opta in a sta la casa.
Ba da...is satula pana peste de cap de vecini, de scara asta urata(e bezna mereu.vecinii astia nu's in stare sa aprinda un bec
) Ce sa zic? Haram de oameni
NU'MI PLACE LA BLOC
abia astept sa ma mut la casa :X
Ba daaa...mai ales ca am un vecin orb foarte nebun, cand se imbata ia toate blocurile la rand si injura. iasa pe scara, da cu bastonul in usi, cu picioarele, ne opreste apa, seara imi e frica sa intru in casa ca stau deasupra lui. M-am saturat de inundatiile pe care mi le face vecina de sus in baie, m-am saturat sa nu am apa la bucatarie ca mi-o opreste vecinul, m-am saturat de oamenii din scara asta! Vreau la casa.sau cel mai bine intr-o satra(visul meu de mic copil)
Păi locuitul la bloc are avantajele si dezavantajele lui.
De exemplu, la bloc esti mult mai sigur, nu stai cu frică ca te jefuiesc hoții. Dar, la casă te poți desfășura in voie, fara sa te sece vecinii, să mergi mai ușor sau să dai muzica mai incet.
Deci, părerile sunt imparțite.