| Lucian_Burnel_1991 a întrebat:

Am si eu nevoie de un mic ajutor happy. Am un lac nu foarte mare cu 20-30 de crapi si o multime de obleti. Problma este ca in luna decembrie toti crapi s.au ridicat la suprafata apei. Care este problema sunt bolnavi? Multumesc!

Răspuns Câştigător
| nugasescusernameliber a răspuns:

Mai mergem si noi la pescuit pe lacuri si intr-o perioada tot asa cum spui, toti pestii erau la suprafata, nu morti sau cu burta in sus, ci ii vedeai prin apa. Am inteles ca in lacul respectiv nu era bine oxigenata apa, poate asta sa fie problema...

| Lucian_Burnel_1991 explică (pentru nugasescusernameliber):

Cam asa este! Ii afecteaza cu ceva adica mor?

| nugasescusernameliber a răspuns (pentru Lucian_Burnel_1991):

Pai nici nu am mai mers la lacul respectiv fiindca da, ii vedeai la suprafata apei dar multi erau deja cu burta in sus. Chiar daca prindeam pestele viu, eu nu as manca ceva "pe moarte". Cheama pe cineva care se pricepe, problema poate fi remediata, ceva tuburi sau aerisit cumva lacul, pacat de pesti si investitie.

| Bula a răspuns (pentru nugasescusernameliber):

O investitie se incepe cu studii, se invata asemenea "mici detalii", care, daca nu sunt avute in vedere, pot costa si vieti. Chiar daca acum e vorba "doar" de pesti!

Răspuns Apreciat de Editori
Bula
| Bula a răspuns:

Crapii (si nu numai) au nevoie de o adancime suficient de mare de apa, unde nu ingheata, iar la fundul apei de un strat gros de namol /vegetatie in care sa se adaposteasca de frig.
Daca n-au avut unde sa se adaposteasca, atunci probabil au murit de frig.
De asemenea, au nevoie si de aer sa respire.

Verifica-le, daca se mai misca, daca sunt vii! Daca da, ar fi bine sa rezolvi cumva schimbarea /aerisirea apei, sa nu se sufoce.

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Apa este mai calda la suprafata.

| clau44 a răspuns:

Verifica apa. Fa analiza apei (Ph, Cl, temperatura) etc.

| Violleta2022 a răspuns:

A inghetat apa, ce-i asa de greu sa pricepi?

| Aaaaa1111bbbb2222 a răspuns:

Eu cred ca sunt morti. Au avut ce sa manance? Verifica apa, s-ar putea ca cineva sa fi aruncat ceva in ea. Am patit si eu cu otrava.

| Lucian_Burnel_1991 explică (pentru Aaaaa1111bbbb2222):

Nu sunt morti, cand ma apropi se sperie!