| InTeReSsUl04444 a întrebat:

Am si eu sa va pun 3 intrebar! 1. Exista certificat de pedigree pentru caini? Daca da, deunde as pute sa i-au si eu unul? 2. Exista ceretificat de protectia animalelor? Daca da, de unde as putea sa i-au unul? 3.Caniele meu Lup are o problema, cand mergem cu masina tot vomita! Ce sa fac sa nu mai vomite?

Răspuns Câştigător
| LIN2010 a răspuns:

Da exista certificat de pedigree si pentru caini, se poate obtine de la medicul veterinar. Exista si certificat de protectia animalelor, pentru persoane si se obtine de la o socitate sau fundatie cu profil de protectia animalelor.Pentru cainele tau trbuiesa te adresezi medicului veterinar,(sunt si oameni care patesc acelasi fenomen). Succes

| InTeReSsUl04444 explică (pentru LIN2010):

Poti sa-mi dai mai multe detalii despre protectia animalelor? Ex:un link, unde exista acest sediu, etc.

3 răspunsuri:
| SandraM a răspuns:

Of... Eu am caine cu pedigree, nu vorbesc din auzite, fara suparare pentru persoana care ti-a furnizat informatiile mai sus, informatii care sunt, din pacate, total gresite.
1. Pedigree-ul se obtine de la Asociatia Chinologica Romana, prin Asociatiile Chinologice teritoriale. Medicul veterinar NU poate elibera pedigree, orice crescator stie asta. Pentru ca un catel sa aiba pedigree, trebuie ca parintii lui sa posede, fiecare, cate unul. Un catel fara pedigree va putea avea pui cu pedigree numai daca este dus la o expozitie canina unde, in urma examinarii de catre arbitri, va obtine dreptul de monta.
Mai multe despre pedigree gasesti mai jos:
http://www.romaniaboxerclub.ro/index.php?id=203

2. Nu, nu exista asa ceva. Protectia animalelor este un drept garantat prin lege. Ce mult poti pune pe usa apartamentului, daca ai probleme cu vecinii, un insemn "caine protejat de lege". Nici o asociatie de protectie a animalelor nu are dreptul, legal vorbind, sa emita vreun astfel de certificat.
3. Din pacate nu te pot ajuta cu vreun sfat legat de vomatul in masina, pentru ca nu m-am lovit de problema asta. Insa voma este provocata in principal de stres, de aceea poate te ajuta informatiile de mai jos:
http://www.elady.ro/......asina.html