| Levi123 a întrebat:

Salut,detin o centrala pe gaz si am observat la alti vecini ca ies aburi pe evacuare, dar la mine nu vad sa iasa, ce poate sa fie?

11 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Eu cred că este invers: centrala ta este pe condensare (deci vaporii de apă rezultați din arderea gazului condensează în procesul de preîncălzire a aerului de admisie și nu afară, în atmosferă, sub formă de aburi).

| Levi123 explică (pentru mihai69):

Nu stiu, problema este ca in dormitor este cu 2 grade mai rece decat in sufragerie, nu stiu ce sa-i fac.

| mihai69 a răspuns (pentru Levi123):

1. Muți termostatul în dormitor;
2. Faci o echilibrare hidraulică a caloriferelor.

| eliancodrut a răspuns (pentru Levi123):

Temperatura diferita din camere nu depinde de centrala. Ea depinde de dispunerea peretilor in exterior, de nr. elementilor de calorifer raportat la suprafata camerei, de cat de aerite si curate sunt caloriferele, deschiderile de intrare si iesire a apei din calorifer etc.

| Levi123 explică (pentru mihai69):

Motan k plus am, mi-a zis ca este fara condesare.

| gabicoo a răspuns:

A lor este pe condensare.

| RoCkKiD a răspuns:

Probabil vecinii respectivi au varianta mai noua de centrala, cele noi au o functie de condensare, adica folosesc si gazele de evacuare ca sa incalzeasca apa deci sunt mai eficiente. O consecinta a tehnologiei e ca la temperaturi scazute o sa scoata aburi dar aburii aia nu-s periculosi in nici un fel deci nu ai de ce sa iti faci griji.

| Levi123 explică (pentru RoCkKiD):

Eu am clasicul motan k plus fara condensare, asa mi-a zis nene ala cand a instalat

| KovacsB a răspuns:

Vreun vecin iti fura aburul.

| tr3ig a răspuns:

Daca centrala face caldura, teoretic nu ar trebuie sa aiba nimic, acum doua saptamani am patit la serviciu acelasi lucru si avea nu stiu ce senzor, dar nici nu facea caldura, adica aveam temperatura la apa in calorifere data la 65 de grade si ea nu trecea de 40 de grade, verifica treaba asta, adica daca ajunge temperatura in calorifere la temperatura pe care o setezi, daca ajunge nu are nimic, o fi ce zic colegii! daca nu inseamna ca are acel senzor de temperatura dus si trebuie schimbat! seara frumoasa!

| Solane a răspuns:

Ai caldura in casa? Asta conteaza, nu aburii. Aia ies in functie de tipul centralei.