| cretzufinish a întrebat:

Stiu ca o usa din lemn de exterior se dilata si se contracta in functie de anotimp. Se pune aceeasi problema in cazul usilor metalice? thinking

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Pentru exterior cea mai buna solutie la ora actuala este PVC-ul.
Usile metalice de exterior sunt destinate intrarii intr-un apartament, intrare care se face de fapt nu din exterior, ci din casa scarilor.
Chiar daca dilatarea nu produce probleme, iata alte cateva dezavantaje:
- usile metalice ieftine sunt prost izolate si se pierde multa caldura
- oricat de bine ar fi izolata usa, tabla este un bun conducator de caldura, deci vor fi oricum pierderi pe la canturile usii, practic pe intreg conturul.
- chiar si tocurile usilor mai scumpe sunt neizolate, fiind din tabla, vor aduce mari pierderi de caldura
- la usile mai ieftine, vopseaua nu rezista la ultraviolete, prin urmare sub actiunea razelor solare dupa primul an isi vor schimba radical culoarea sau chiar se vor coji.
- conturul usii va fi mereu rece, motiv pentru care va aparea condensul. Iar cand metalul ia contact cu umezeala este doar o chestiune de timp pana la aparitia ruginii.
Nu vorbesc prostii, chiar si eu am la intrare o usa metalica dubla de calitate medie, izolata cu spuma poliuretanica, insa regret sincer ca nu am ales una din PVC, la aceeasi bani.

10 răspunsuri:
| cretzufinish explică:

Eu ma refer in cazul unei montari la tara (la bunici) la exterior, unde are contact direct cu ploaia, ninsoarea...pentru ca mereu cu usa de lemn se chinuie si nu se mai inchide bine dupa iarna.

Abh
| Abh a răspuns:

Orice metal se dilata la caldura - usa e din metal
Daca nu exista modificari de temperatura in ce ai zis tu mai sus, atunci nu-mi dau seama cum s-ar putea dilata usa. De unde stie ca s-a schimbat anotimpul? happy

Abh
| Abh a răspuns:

Ah. se umfla, nu e de la anotimp. se imbiba cu apa cum ploua/ninge pe ea, pe urma se usca si o face sa se umfle daca nu e tratat bine lemnul. cu o usa metalica n-o sa ai asemenea probleme.

| EUSIATIT a răspuns:

Din cite stiu p[t ca si eu am nu se dilata cea de metal doar nu ai 100 de grade...

| alecs871 a răspuns:

Nu are nicio legatura cu dilatarea.
Toata lumea are usi metalice, si nu cred ca de la caldura se "largesc" sau la frig sa se "micsoreze", sau daca se intampla chestia asta, cred ca este de ordinul micronilor, ceea ce nu se va simti.

| mihaa a răspuns:

Eu am usa metalica la intrare(usa metalica de apartament)si stau la sat, sincer nu am probleme cu ea, sunt f multumita si este al 3 an

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normal ca da, si se simte. Cine spune ca " nu lucreaza " la temperaturi extreme, nu a facut fizica!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu

| Sasha_3991 a răspuns:

Nu! fundita now? vrei sa si explic? pai face acele chesti la margini si dupa strici totul!

| genygeny a răspuns:

Nu in niciun caz dar eu am o problema nu in totdeauna mi se deschide singura