| Thecurious a întrebat:

Aud si vad deseori sintagmele "am un crush ", " asta e crush-ul meu"? In aceste contexte, "crash" are sensul de iubit/iubita? De ce?

Răspuns Câştigător
supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Doar in contextul asta, in care zici ''i have a crush on someone''/''i have a crush on you''. Dar nu inseamna iubit/a, inseamna persoana de care esti atras/a sau indragostit/a si cu care iti doresti foarte mult sa fii, dar cel mai probabil nu e reciproc/nu o sa se intample. De aia e atata tragedie in jurul cuvantului laughing.

5 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Eu stiam ca crush inseamna cand o masina are un accident =impactul dintre masina si acel lucru, acum cica inseamna a iubi pe cineva in secret

https://en.publika.md/......42539.html

| Andreeush a răspuns:

Crush poate însemna și acea persoană de care îți place doar că nu ai șanse să fiți împreună.

| FaraNumePls a răspuns:

Chestia asta e de cativa ani lol
Eu de exemplu am crush pe un coleg (exemplu).
Crush inseamna ca plac persoana aceea in secret, ea nu stie ca o plac. Si probabil n o sa stie niciodata de teama ca ma baga in FZ

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cate rahaturi se mai pot inventa pentru orice prostie.
"Crush" e atunci când de atata singuratate iti dau crush-uri creierii. Ãla sigur e ceva mai rau.

| GirlOnline81 a răspuns:

In aceste contexte "crush"= simți o atracție irezistibilă fata de cineva = pasiune.