| Alëxąndŕą a întrebat:

Buna eu stiu ca inainte de cuvantul dar se pune virgula nu? si cand enumari si inainte de m-am si spuneti voi ca vara asta nu ampus deloc mana pe carte sinumai stiu nimic din romana zau!

Răspuns Câştigător
| micurutza2005 a răspuns:

In primul rand tu nu stii lucruri elementare de a te exprima sau de a scrie corect la varsta ta ce sa mai vorbim de alte lucruri mai complicate, pune mana si invata astea pentru ca daca nu le inveti acum asa o sa scrii si o sa te exprimi toata viata sa stii nu mi ai cand repara ceva pentru ca nu o sa stii cum sa repari pentru ca astea se fac de la gradinita si din clasele primare, iar apoi o sa te obisnuiesti sa scrii asa incorect si asta e, sa nu crezi ca o sa te cultivi aici pe net jucand metin sau ce mai faci tu nu asta trebuie sa fie preocuparea ta acum ci sa inveti cat mai multe lucruri noi si folositoare de la scoala si din carti, de fapt nici nu cred ca faci altceva decat ca esti pe net non stop, ca daca ai face si altceva ai fi sau ai arata super desteapta, nu o inculta care nu stie nici sa scrie dapoi altceva si oricum siteul acesta nu e pentru varsta ta aici trebuie sa dai ajutor celor care pun intrebari in anumite probleme ori tu nu esti in masura sa dai vreo indicatie sau altceva la varsta ta si nu ai o experienta in vreun domeniu sa poti da ajutor asa ca mai bine ia o carte si invata tot ce prinzi din ea mai ales din limba romana clasa-a-I-a sau ceva de pe la gradinita ca acolo se invata cum sa vorbesti corect sau sa te exprimi corectsad

1 răspuns:
April
| April a răspuns:

Intr-adevar, inainte de conjunctia adversativa "dar"se pune virgula asa cum se petrec lucrurile si in cazul unei enumerari.Sa stii, insa, ca o asa de crasa necunoastere a limbii romane corecte nu e rezultatul doar al unei veri in care n-ai pus mana pe carte.Cred ca e vorba despre mai multe veri, dar mai cu seama despre toate celelalte anotimpuri care se petrec la scoala si in care ai facut acelasi lucru.Prieteneste te sfatuiesc sa incepi a invata macar din toamna asta si sa nu astepti vara pentru a fi in vesnica vacanta.In ritmul acesta risti sa maresti numarul analfabetilor.Numai bine.