Imi place Merluciul si Pangasius-ul pentru ca acesti 2 pesti nu au oase ca ceilalti si sunt foarte gustosi.Mai ales daca faci file.In rest orice alt tip de peste in afara de aceste 2 tipuri pe care le-am mentionat nu le mananc doar pentru ca au oase nu ca nu mi-ar placea..Imi place pestele dar au multe oase asa cum zici si tu si de asta evit sa mananc scrumbie, crap, macrou si altele.
N-ai haz!
Nu ma intereseaza parerea ta, faptul ca acolo exista "raspunde" nu inseamna ca iti da voie sa imi raspunzi, considera un privilegiu faptul ca te-am bagat in seama sa mai ai ce povesti si tu la scoala, si poate mai tarziu o sa intelegi gluma.
I mi place peștele prăjit cu lămîie sau somon sau caras sau novac, oasele evident ca le scoti cu grijă sa nu te îneci, poftă bună Flori.
Caras imi place si mie. Cred ca e singurul peste pe care il ador.
Multumesc Cristi, ca imi porti de grija!
Păi e foarte nașpa sa te ineci cu oase de peste ajungi in spital. sanatate multă.
Pai uite cum facem; Eu il prepar si tu alegi oasele, ce zici?
Peste cu orez? Nu am mancat niciodata.
Cum asa... Hai la mine.
Peste doua saptamani te voi vizita! Mai multe in privat!
Esti cam lenesa, nu stii sa ti-l cureti singura?
Ooo, asa facem
Atunci e ok. Mi-l curat singura si imi fac doar pentru mine. Tu daca vrei sa mananci, pui manuta si iti faci, ok?
Cumpar destul de des macrou.Are doar sira spinarii.In tai in doua desprinzi usor sira spinarii si il poti manca.
Nici baby hering are oase mici, se pot manca intregi, dai doar capul jos, bineinteles si intestinele
Sau alegi varianta usoara si cumperi file il pui doar in tigaie.
Ca sa nu mai vorbim de conserve.
Conservele nu prea sunt sanatoase.
prefer mai mult file-ul!
Da, imi place mult chiar pestele si sa stii ca nu au chiar toti oase Astazi nu am mancat dar voi recupera zilele viitoare
Eu cand eram mica, am mancat si mi-a ramas un os in gat, m-am speriat atat de tare incat de atunci mi-am propus ca nu voi mai pune peste in gura.
Ce termen folosesti si tu ma Ramlesse.''pute'', miroase! Si il speli., oricum!
Aa, acum am descoperit prăjeala dând un search pe gugăl.
Eu de obicei îl mâncam crud.
mama si acum ma zapaceste la cap sa te iau de sot
la care eu : nu si nu si nu!
Se scrie "i-au" inferioar-o!
Ăia cu iq peste 126 nu trebuie să stea cu ăia cu iq sub 120!
ia cauta ma tu pe google sa vezi cum se scrie toate rezultatele afiseaza ''iau''
Uite ca am incercat si varianta ta '''Ați dorit să scrieți: sa te iau de sot''.'
Am căutat, mi-a dat cu virgulă ))
N-ai cautat bine. Ti-a dat cu cratima nu cu virgula!
Sâmbăta trecută am avut treabă şi ultima masă am mâncat-o la 5-6 seara, a doua zi adică duminică, cam pe la vreo 8-9 am fost în oraş şi era departe fastfoodu, si de foame am luat o conservă de aia cu ulei şi o lămâie, am mâncat acolo cu pofta, am băgat toată lămâia in gură şi mâncam cu peştele ăla în ulei şi peste câteva ore mi sa făcut rău şi am borât toată ziua doar de la o mică conservă .
Am avut noroc că am avut unde să stau să o mănânc că dacă m-ar fi văzut atunci cineva cum devorez săraca lămâie şi săraca conservă cred că ar fi rămas marcat pe viaţă )!
De atunci numai suport peştele.
Ce bine ca nu am fost prin preajma! as fi raams cu 'traume'' pe viata!
Este bun pestele pentru memorie si pentru slabit. Mananca somon ca e fara oase. Are cateva (foarte putine) si alea sunt mari sau unii somoni n-au deloc.
Sau o data am mancat file de rechin, la fel de bun a fost.
Cu pestele, nu prea ma ''impac''.
Eu chiar dupa ce am raspuns am mancat un somon. Si mi-am pus si niste lamaie. "yumm"
Flore, ca sa prinzi drag de peste incearca reteta "dorada in crusta de sare".
Mai pe scurt, cumperi 2-3 bucati de dorada, depinde ce tava ai, si 1-2 kg de sare grunjoasa din aceea pentru muraturi, se gaseste la tarani in piata.
Pui un pat de sare de aproape un cm pe fundul tavi, asezi dorada peste sare si apoi ingropi iar dorada intr-un cm de sare. Dorada sa aiba o jumate de felie de lamaie in burta dupa ce ai curatat-o. Ii scoti si "urechile" poti sa pui si acolo jum de bucata de lamaie.
Asa invelita in sare o pui in cuptor cam 40-50 de minute.
Cand o scoti o bati cu ceva tare sa se scuture crusta aia de sare de pe ea si Pofta Buna!
Fiind un peste cu pielea groasa isi trage sare din crusta exact cat ii trebuie.
sa imi zici cum ti-a iesit!
Alta smecherie la pestele cu oase gen caras de balta ar fi sa crestezi spinarea pestelui din cm in cm ca sa intre uleiul pe acolo si sa topeasca oasele alea mici.
Toate cele bune!
La inceput nici mie nu mi-a placut, dar cand am auzit ce contine, m-am chinuit sa ma adaptez.
Daca este bine pregatit(pestele), stii cum vine pofta.
Eu cand am fost mica, mi-a ramas un os in gat. Mi-a fost atat de frica si de atunci, nu mai imi place...
Si eu am avut experiente asemanatoare.
Totusi sfatul meu este sa integrezi si pestele in meniul tau saptamanal.
Voi incerca..totusi imi e teama dar mersi pentru incurajare!
O fost ieri ziua internațională a peștelui? Hmmm, nu știam...
Nici mie nu prea îmi place dar somonul este perfect pentru o leneșă și nerăbdătoare ca mine, în plus are un gust mai bun decât alți pești.
O fost Buna Vestire si de obicei in aceasta zi se mananca peste. In caz ca nu stiai!
Imi place carnea de peste...dar, la fel sa si tine, nu am rabdare cu oasele alea deloc
Eu nu mananc peste, eu pap pasarica (bineinteles ca de la una clean, gen prietena).
Eu mai mananc si peste (mancarea), imi place pastravul si pestele marinat, in fine depinde .
Da, nici mie nu îmi place să pierd timpul cu alesul oaselor. Îi poți spune mamei tale sa cumpere pește fără oase doar cu coloană. În rest e foarte gustos cu o salata ușoară.
anonim_4396 întreabă: