anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Când cineva te întreabă ce faci și tu nu faci bine, vei spune că faci bine sau rău?
Este bine sau rău să răspunzi la întrebări personale?
În general, am observat că oamenii abia așteaptă să afle ceva rău despre tine, nu contează dacă este vina ta sau nu, este rău și, odată ce vor afla, va rămâne în inima lor până la un conflict, după care va izbucni bomba.
Chiar dacă ai considera o persoana cea mai importantă din viața ta, atât de importantă încât ti-ai pune toată încrederea în ea, chiar și aceea te-ar trăda la un moment dat, v-ar voma raul undeva.
Vă spun sincer, doar pentru a scăpa de răutati și de alte întrebări, când cineva mă întreabă ce fac răspund cu așa și așa, fără alte detalii, și dacă știu că persoana este insistenta dincolo de măsură, îi spun că este ceva personal, așa că voi încheia rapid discuția despre mine.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sunt de acord cu tine. Unii de abia așteaptă sa le spui problemele și apoi la o cearta ori le folosesc ca arma împotriva ta, ori te bârfește la toata lumea.
Unii nu mai,, ce faci,,? știu sa te întrebe, altceva nu au în vocabularul lor limitat.
Când cineva o arde aiurea cu tine, o arzi și tu cu ei; este foarte simplu.

18 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Cel mai interesant mi se pare cand esti intrebat ce faci, si, pana sa raspunzi, persoana e la doi km de tine... happy

| contsters2021 a răspuns (pentru cristi202):

Si asta e adevarat. happy

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Si totusi, sunt oameni care nu "abia" asteapta sa afle ceva rau despre tine.

| contsters2021 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Am spus in general.

| relian a răspuns:

Cand cineva te intreaba ce faci,aia nu inseamna ca te intreaba de sanatate laughing este doara o expresie, asa incepe o discutie, iar asta nu e numa la romanii, in orice tara asa se intampla.
Ce faci poate insemna multe chestii:care e treaba, sau ce faci pe aici, ori cu ce te mai lauzi laughing tu nu trebuie sa incepi sa le spui ca ai covid laughing sau probleme.

| floresdemayo a răspuns (pentru relian):

Mereu simpatic...

Tu ce faci, Relian? ))

| contsters2021 a răspuns (pentru relian):

Ei bine, expresia „ce faci" poate însemna două lucruri, poate însemna ce faci chiar acum, adica ce ocupatie ai și ce faci în sensul cum te simti.
Problema e atunci când nu există loc pentru ocupație, deoarece atunci mulți oameni vor aștepta ca tu să le răspunzi cu rau sau bine.
Chiar nu contează dacă este o expresie, atâta timp cât este luată în serios de oameni, devine neexpresie.

| contsters2021 a răspuns (pentru floresdemayo):

Sunt curios ce va răspunde la întrebarea „ce faci".

| relian a răspuns (pentru floresdemayo):

Fac binisor, ca de obicei, mai slab cu femeile laughing tu?

| relian a răspuns (pentru contsters2021):

Asa o fi daca spui tu,eu sunt de parere ca este o expresie pentru a incnepe o discutie.
Iara cei care zic cine spune asta are vocabular limitat,asa am vazut cineva a spus,ala bate campii,am vazut oamenii de toate categoriile,profesori,oameni de la tara etc, toti incep asa o conversatie sau, baga expresia intrebarea asta, chiar si cu un strain, asa se procedeaza.

Deci am vazut asta mai peste tot, nu mai zic aici in america unde spui asta si unui strain.Aici se intreaba ce mai faci, sau care e treaba laughing ceva de genul asta sau cum mai esti.
Si sa nu spui ca intra un strain in liftu ce mergi tu, ala te saluta si spune How are you?, asta ca este interesat de sanatatea ta laughing ala habar nu are cine esti, poate aia este singura data cand o sa te vada in viata lui.

| anonimg a răspuns:

Chiar dacă persoana ar fi amabilă, nu ne putem deschide înaintea acelora care știm că nu ne pot ajuta.

| contsters2021 a răspuns (pentru anonimg):

Aș prefera să nu fiu ajutat decât sa fiu ajutat și apoi sa mi se reproseze.
Pentru mine, fie faci bine din plăcere, fie nu mai faci deloc.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.

Eu răspund de obicei la acest gen de întrebări (indiferent de starea mea sufletească ) cu "Trăiesc".

| contsters2021 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum traiesti? ))

| anonim_4396 explică (pentru contsters2021):

Pur și simplu respir ...pe nas încă (că n-a dat covidu' în mine laughing

| contsters2021 a răspuns (pentru anonim_4396):

Asa, sa nu dai nimic din casa ))
Nu iti fa griji, nu sunt genul care sa barfesc.

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu mai raspundeam cindva cu: "Respir!" happy

| Pnin a răspuns:

Nu consider ca e treaba cuiva ce fac eu si nu are nimeni nicio vina pentru problemele mele ca sa-mi vars supararile cand ma intreaba asta happy eu raspund bine mereu pentru ca e o intrebare adresata din politete nu altceva.