Sunt de acord cu tine. Unii de abia așteaptă sa le spui problemele și apoi la o cearta ori le folosesc ca arma împotriva ta, ori te bârfește la toata lumea.
Unii nu mai,, ce faci,,? știu sa te întrebe, altceva nu au în vocabularul lor limitat.
Când cineva o arde aiurea cu tine, o arzi și tu cu ei; este foarte simplu.
Cel mai interesant mi se pare cand esti intrebat ce faci, si, pana sa raspunzi, persoana e la doi km de tine...
Si totusi, sunt oameni care nu "abia" asteapta sa afle ceva rau despre tine.
Cand cineva te intreaba ce faci,aia nu inseamna ca te intreaba de sanatate este doara o expresie, asa incepe o discutie, iar asta nu e numa la romanii, in orice tara asa se intampla.
Ce faci poate insemna multe chestii:care e treaba, sau ce faci pe aici, ori cu ce te mai lauzi tu nu trebuie sa incepi sa le spui ca ai covid
sau probleme.
Mereu simpatic...
Tu ce faci, Relian? ))
Ei bine, expresia „ce faci" poate însemna două lucruri, poate însemna ce faci chiar acum, adica ce ocupatie ai și ce faci în sensul cum te simti.
Problema e atunci când nu există loc pentru ocupație, deoarece atunci mulți oameni vor aștepta ca tu să le răspunzi cu rau sau bine.
Chiar nu contează dacă este o expresie, atâta timp cât este luată în serios de oameni, devine neexpresie.
Sunt curios ce va răspunde la întrebarea „ce faci".
Fac binisor, ca de obicei, mai slab cu femeile tu?
Asa o fi daca spui tu,eu sunt de parere ca este o expresie pentru a incnepe o discutie.
Iara cei care zic cine spune asta are vocabular limitat,asa am vazut cineva a spus,ala bate campii,am vazut oamenii de toate categoriile,profesori,oameni de la tara etc, toti incep asa o conversatie sau, baga expresia intrebarea asta, chiar si cu un strain, asa se procedeaza.
Deci am vazut asta mai peste tot, nu mai zic aici in america unde spui asta si unui strain.Aici se intreaba ce mai faci, sau care e treaba ceva de genul asta sau cum mai esti.
Si sa nu spui ca intra un strain in liftu ce mergi tu, ala te saluta si spune How are you?, asta ca este interesat de sanatatea ta ala habar nu are cine esti, poate aia este singura data cand o sa te vada in viata lui.
Chiar dacă persoana ar fi amabilă, nu ne putem deschide înaintea acelora care știm că nu ne pot ajuta.
Aș prefera să nu fiu ajutat decât sa fiu ajutat și apoi sa mi se reproseze.
Pentru mine, fie faci bine din plăcere, fie nu mai faci deloc.
Bună.
Eu răspund de obicei la acest gen de întrebări (indiferent de starea mea sufletească ) cu "Trăiesc".
Cum traiesti? ))
Pur și simplu respir ...pe nas încă (că n-a dat covidu' în mine
Asa, sa nu dai nimic din casa ))
Nu iti fa griji, nu sunt genul care sa barfesc.
Eu mai raspundeam cindva cu: "Respir!"
Nu consider ca e treaba cuiva ce fac eu si nu are nimeni nicio vina pentru problemele mele ca sa-mi vars supararile cand ma intreaba asta eu raspund bine mereu pentru ca e o intrebare adresata din politete nu altceva.