anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cine a citit morometii vreau sa-mi raspunda la urmatoarele intrebari va roooooog :
care sunt personajele?
cum evolueaza?
relatiile dintre ei?
rolurile lor.
multumesc

6 răspunsuri:
| Ciprian a răspuns:

Scuze dar aici nu se fac teme. Ar fi mai bine sa citesti cartea. Ca sa iti explic mi-ar trebui vreo 2 ore. Degeaba iti raspund eu la intrebari daca tu habar nu ai.

| anonim_4396 explică (pentru Ciprian):

Atunci nu mai raspunde deloc.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tot ce am putut sa-mi dau seama e ca Niculae, pe linga toate muncile, isi facea si temele singur si al naibii de bine...,

| Ciprian1994 a răspuns:

Pai cel mai bun este de a citi cartea(sau filmul macar). Principalele personaje sunt:Ilie Moromete, Catrina Moromete(sotia lui Ilie), Maria Moromete(sora lui Ilie-unde se aflau in relatii mai reci-statea separat intr-o casa si aveau sa se certe din cauza taierii unui copac de pe pamantul care apartinea Mariei), Niculae, Ilinca, Tita, Nica(este un frate vitreg fata de ultimii 3-intr-o casatorie recenta a lui ILIe), inca 1 sau 2 frati tot vitregi(Maria invidioasa incearca sa-i faca sa se duca la Bucuresti cu oile, crezand, Ilie Moromete, in urma obtinerii unui profit, dar de fapt sa fuga cu banii ) si inca o sora vitrega(i-am uitat numele si e dintr-o casatorie ancedenta a Mariei)
In al doilea volum Maria Moromete se departe de el, cu toate ca sunt la o varsa si comform actiunii din roman nu e normal sa te despati la o varsta cam inaintata.Romanul se termina cu moartea lui Ilie.

Acestea sunt mici detalii.Romanul este frumos.
Alte personaje secundare:Birica (vrea sa se indrgosteasca de fata a vecinului lui Moromete), Cocosila(prieten a lui Moromete pe cand era liberal)si mai e...

| Coca_Mihai_1994 a răspuns:

Intreaba-l pe Marin Preda

Întrebări similare