Nu exista "nu pot", exista doar "nu vrea" si depinde doar de incapatanarea personala!
Daca, chiar iti pasa de persoana cu care ai discutia, atunci esti capabil sa treci cu usurinta peste ce a facut, sau zis in trecut si sa nu mai aduci vorba niciodata.
Daca continui sa o faci, inseamna ca nu-ti pasa de relatia cu persoana respectiva si nu dai doi bani pe ea/el.
Totul tine de bun simt si de folosirea creierului.
Un om cu inteligenta mediocra, continua in prostia lui sa reproseze, pana pierde persoana draga si apoi se supara ca l-a parasit sau nu mai vrea sa stea de vroba cu el.
Da, cred ca exagerezi si sa nu te superi, dar daca continui cu adusul in discutie a ceea ce deja a trecut cu multa vreme in urma, este posibil sa pierzi relatia asta, pe bune.
Ca pana la urma, a gresii este omenesc, dar sa-i tocesti omului nervii, repetandu-i greseala facuta, nu duce decat la amaraciune si ulterior la ruperea relatiei.
Acea greseala m-a afectat si mi-a schimbat radical viata si nu in bine eu am dat tot si mi s-a dat contrariu.
Eu am incercat sa renunt la persoana aia si nici macar pentru ce mi-a gresit ci pentru ca nu am vrut sa traumatizez un om pe acelasi subiect pentru ca eu stiu ca nu o sa imi revin degraba dar acea persoana insista sa nu faca asta.As avea tot dreptul crede-ma sa si renunt cu totul pentru acea greseala dar am spus "alegi ori raman dar atunci iti asumi ca o sa existe perioade de cearta sau momente in care nu o sa fie ok sau ma lasi si fiecare cu drumul lui" a ales sa ramana cu promisiunea ca isi va repara greseala dar daca nu se va intampla asta voi renunta pentru ca m-am saturat sa tot fac bine la altul si eu sa sufar. Vorbele mele nu o sa doara atat de tare pe cat m-a durut pe mine raul facut si de aceia persoana respectiva e constienta si nu pleaca.
Este un pic exagerat sa insiști pe o greșeală care oricum nu mai poate fi schimbata. Accepta persoana asa cum este și dacă ii pare rău pentru greșeală nu v a mai face dar nu poți sa i reproșezi la infinit, sa ramai asa blocat pe o situație. Nu e ok. Nu rezolvi nimic în felul asta. În plus e mai bine sa iertam căci ne simțim noi înșine eliberați de povara. Fiecare om acționează după cât este capabil, dacă greșește și își da seama poți sa treci peste. Dacă nu își da seama explica i dar nu te mai certa. Este urat sa tot amintești de greșeală, pierdeți momente frumoase pentru ceva ce nu mak poate fii schimbat. Înțelege ca oamenii sunt diferiți de tine și vor face greșeli dar și lucruri bune diferite de tine, greșeala noastră este ca judecam oamenii dupa propria persoana și avem așteptări în funcție de cum gândim noi. Dar nu se întâmplă asa
Ma deranjat si m-a durut faptul ca dupa ce a fost greseala aia nu a incercat sa ma ajute sa trec peste.
Acea greseala mi-a schimbattotal viata iar acea persoana si-a cerut scuze dar totusi nu i se pare suficient de grav poate pentru ca nu ii s-a intamplat lui. Oarecum ma provoaca la cearta uneori cand spun ceva mai nepotrivit sau ma gandesc la ceva ce nu ii convine si atunci imi amintesc si ma enervez ca se ia de mine pe chestii minuscule cand el ce a facut...
E adevărat ce spui dar sa ști ca chiar dacă a greșit, asta nu înseamnă că el o sa lase mereu de la el și o sa fie rușinat pe viata, tu crezi ca dacă a greșit nu o sa îți mai reproșeze niciodată nimic? Ideea e ca trebuie sa te gândești. Ori poți sa îl ierți ori nu. Dacă aduci mereu în discuție acea greșeală nu cred ca e bine, el e conștient ca a greșit nu are cum sa uite, dar e o situație care nu se mai poate corecta. Puteai sa alegi sa nu îl ierți și sa te despărți, aveai tot dreptul.
Da am vrut sa fac asta am si spus ca e posibil sa nu pot sa trec asa usor sau chiar de loc peste dar a tinut-o pe a lui ca le va face bine ca nu va mai gresi asa drastic...
Mie mi sa adunat in timp a tot facut greseli si a incalcat promisiuni si a facut lucurile altfel de cat spunea si ne propusesem si nu i-am scos ochii am trecut peste dar aia cred ca mi-a pus capac si am zis ca plec.Dar continu ma cauta el vrea sa si iert ce a facut si sa il si sa accept asa cum e fara sa ii zic nimic si fara sa am de ceva de comentat dar eu asta nu pot.Nu pot sa accept ca atunci cand faci rau cuiva sa ai pretentia ca ala sa treaca peste si sa fie perfect si sa te accepte asa fara ca tu sa faci ceva.
Daca e o greseala grava care pentru tine e grava si nu poti sa treci peste ea nicicum si el nu se schimba nu e cazul sa te resemnezi ci sa pui capat relatiei. In plus e bine sa tinem cont de punctul de vedere al lui Dumnezeu descris in Biblie cand luam decizii. Iertarea e conditionata.
Nu ai nici un drept sã folosesti o persoanã chiar dacã ti-a gresit, a fost si este responsabilitatea ta deoarece te-ai incercat cu acea persoana.
Nu folosesc pe nimeni i-am spus sa plece daca considera ca eu gresesc spunandu-i ca a gresit sau daca il deranjaza dar nu pleaca deoarece spune ca stie ca nu a facut bine.Si am zis ca daca vrea si insista sa ramana langa mine bine dar vreau sa ma ajute orecum sa trec peste ce a facut ca doar nu i-am spus eu ranestema, distrugemi viata.E greseala acelei persoana ca ne-am increzut unul in altul ne-am oferit unul altuia tot si el a ales sa mearga pe aratura cand mi-a fost mai greu si sa faca ce a facut.
S-a intamplat nu se mai poate repara. Trebuie doar sã te gandesti cã intr-o zi in viitor vei râde de greutatile care le-ai avut si le ai.
Asa cã nu mai discutati despre asta.
Aveti nevoie de putinã distantã cel putin un timp.
LovelyGirl4u întreabă: