Un baietas intelept,George Orwell pe numele lui, a zis urmatoarele: "Fiecare generatie se crede mai desteapta decat cea de dinaintea ei, si mai inteleapta decat cea ce ii urmeaza".Si avea dreptate, pe o parte, pentru ca atunci si generatiile tinere aveau un capatai, nu erau niste inutili ca majoritatea tinerilor de - 20 de ani din ziua de azi.
Daca nu gresesc, si tu esti parte a generatiei asteia, crescuta in libertat si spirit pur capitalist, occidental si alte mofturi din astea.Cazul de generatie degradanta nu este singular si nu este aplicabil numai Romaniei,in toate tarile din lume,care se ghideaza dupa doctrine democrate si libertariene,tinerii,in general,s-au prostit extraordinar de mult.Dar,daca folosesti generalizarea asta pentru absolut toti cei tineri din ziua de azi, ai comite o eroare majora, pentru ca aici generalizarea nu este intru totul adevarata.
Societatea, inca nu mi-am dat seama din ce cauze(probabil cineva vrea oameni din ce in ce mai prosti) promoveaza, in toate mediile posibile prostia, ignoranta si superficialitatea.De ani buni, cu astea se defileaza, trendul a inceput in US si s-a cam extins la nivel global.Astfel,s-a ajuns ca masele,mai ales cele tinere,asta sa ceara. Iarasi nu stiu din ce cauza-probabil e de vina interschimbarea valorilor si alienarea mentala si spirituala a tinerilor, tot mai des intalnita-prostia, in randul tinerilor, a devenit o mandrie, pe care ei o catalogheaza drept "misto","smecher","cool" si bineinteles, defileaza cu ea.Societatea a produs o alienare,voita s-ar putea,asupra tinerilor,scotand in fata exemplele de prostie,ca niste cazuri extraordinare, la care tinerii-mari consumatori de media si informatie, in orice forma vine ea-belesc fasolea ca hipnotizati, ca niste lucruri de urmat, sub masti de neconventional, extraordinar.Si chiar si atunci cand media a blamat, in general, acele exemple, tinerii tot au creat niste trenduri artificiale pentru a propulsa non-valorile.Prostia si prost-gustul,in ziua de astazi, atrag periculos de mult. Exemple sunt destule: la Jersey Shore belesc ochii o multime de cocalari americani, ce se identifica (,) cu personajele de acolo, la "Keeping up with the Kardashians" belesc ochii tot felul de pipite, care le au pe curvele alea de Kim si Khloe si cururile lor, ca modele si ideale supreme.Peste tot se manifesta fenomenul asta,multi tineri(in special adolescenti) nu mai apreciaza ce este bun, in absolut niciun domeniu, ca e invechit, dom'le, nu e de noi, noi alergam dupa nou si dupa tot ce straluceste.
Generatiile nu pot merge decat din rau in mai rau.Idiocracy.Societate trepanata, in care e "naspa" sa iti mai arunci privirea pe o carte, sau pe un film bun, sau sa nu fii un agasant nesimtit, lipsit de principii.Astia pe care ii blamam acum,care isi fac poze in baie cu iPhone-ul facand duckface,sau imbracati tip "pseudo-gangster"(adica,pantalonii foarte josi,incat sa se vada juma' din boxeri,bling-bling in boala si sapca de poponar,cu cozorocul mare) sau care o ard spontan in prostia lor,vor avea copii,ca normal,cred in Dumnezeu,si nu ii lasa buna constiinta de crestini sa nu toarne plozi.Iar plozii aia,din cauza ca parintii lor vor fi prea ocupati sa o arda pe la solar,sau prin tot felul de locuri obscure,lucrand la seven-eleven-uri,ori vor fi crescuti "printre randuri" ori nu vor fi crescuti de dadace,nu vor avea modele de urmat, vor gasi modele in anturajele lor, nocive de altfel, iar cercul vicios va capata noi tentacule, in modul asta, prostia propagandu-se alarmant de repede.Stiu ca suna cliseic,dar mereu cand vad intrebari de genul,nu ma pot abtine sa dau ca exemplu filmul "Idiocracy",se potriveste perfect pe tiparele astea post-apocaliptice,la nivel mental.
Generatia asta e degradata si pentru ca,din cauza ca ne aflam in "secolul vitezei" suntem invadati de "nou" si tot ce e nou, trebuie incercat, asa gandesc pokemonii.Dar, de obicei, ce e nou, e si nociv.Problema nu poate fi reparata, prostia nu are leac, este infinita, inviolabila, contagioasa.Este degradanta si din cauza ca, paradoxal, desi pufarinele(fie ei baieti sau fete) se doresc maturi/mature, sunt cum nu se poate mai imaturi, in conceptii si alegeri.Nu stiu sa faca alegeri,marea majoritate a lor,sunt niste pui prosti,tupeisti,plini de ei,care dau cu capul de zid,cand se intalnesc cu lumea,pe cand se credeau marii dezvoltati mental! Nu in ultimul rand,interschimbarea de valori e de vina, pustanii si copchilele nu mai stiu sa discearna intre ce e benefic si ce e malefic pentru ei, se avanta in o pleiada de prostii, doar ca e cooleanu si "toata lumea face asa", efectul de turma a avut dintotdeauna consecinte negative, indiferent de comunitatea sau multimea unde se aplica.La adolescenti si tineri, in general, functioneaza foarte bine si ii distruge incet-incet.Mai e si orientarea,de inteles,daca ma intrebi pe mine,spre tot felul de placeri efemere, care nu imbunatatesc existenta, aici ma refer la cluburi, droguri inutile, sexualitate in draci pe display oriunde te intorci si un libertarianism prost-inteles, care nu duce decat la lucruri rele.
Nu poate fi reparata...generatia noastra e deja stricata! Iar cele care urmeaza vor fi si mai si
Nu stiu daca generatia asta noua este degradata dar sigur cea veche este terminata, eram acum 2 zile in tramv 1 si era o femeie cu un copil bolnav care iesise din operatie si s-a asezat pe scaunele din fata in tramvai, iar o cohorta de oameni fara dinti in gura, cu pielea lasata, urat mirositoare au sarit cu gura pe ca de ce sta in fata si nu isi tine copilul in brate. daca astia care se presupune ca au educatie fac asa sunt convins ca cei tineri sunt mult mai dezvoltati mintal.
Asa se vorbeste despre fiecare generatie, ca e cea mai rea ca nu stiu ce...si copii tai o sa zica la fel despre viitoarea generatie.
Acum toti au sau vor I-Phone,chiar si copiii de clasa I. Nu,serios acum, chair asa este "noua" generatie. Desi si eu fac parte din ea, caci am mii de telefoane, eu nu le-am cerut, le-am primit
))
Cred ca am ajuns asa din cauza PC-ului, care in sinea lui nu este un lucru tocmai rau, doar ca ne-am uitat la ceea ce nu trebuia, am furat din stilul de viata al srainilor (mai exact ceea ce era rau), asta ar fi una. Am mai ajuns asa si din cauza muzicii cred, la fel preluata din exterior care ne-a influentat si ne influenteaza continuu stilul ideile si conceptiile, crede-ma si eu tanjesc dupa generatia 99 - 2000, dar nu se mai poate face nimic acum, si statul roman a influentat chestia asta atunci cand a decis ca tara trebuie aparata numai optional (a scos armata obligatorie) asta ne-a facut sa ne tampim cu totul. Si DA va veni si mai rau, tot ceea ce mai putem face este sa visam la cum a fost inainte...
Degradeaza pentru ca sunt deja prea multe lucruri ce le impiedica sa faca ceva bun si folositor....si nu cred sa fie reparata, asta depinde de educatia copilului in familie de catre parinti si ceea ce este cel mai important este ca multi copii sunt lasati fara supraveghere...