Parerile sunt impartite.
Depinde foarte mult de situatie si pentru motivul pentru care il minti.
De ex.in relatia parinte-copil, parintele poate minte copilul spre binele acestuia(,, Vezi sa nu treci strada fara mine ca te fura tiganu' '' ). Daca copilul minte parintele este grav.
In relatia de cuplu nu ar trebui sa existe minciuna.
Este o minciuna sa pretinzi ca iubesti/respecti pe cineva si apoi sa il minti.
Adica daca minti inseamna ca totusi nu iubesti/respecti? Ma refer intr-o relatie el si ea...sau am inteles gresit?
Uneori minti ca sa protejezi pe cineva iubit.Sau cel putin asta crezi tu ca faci atunci.
Minti din egoism, din lasitate, din pupincurism, din teama sau ca sa pari ceva ce nu esti, dar minti si in momentul ala tradezi incredere.Si increderea scade in raport cu cat de mult asteptai de la persoana care te-a mintit, si de multe ori...nu se repara ce s-a stricat.
Hmm, fiecare poate sa interpreteze asta in diferite moduri.Eu personal nu consider ca daca o persoana m-a mintit a facut-o pentru ca nu tine deloc de mine, depinde de situatie, uneori nu ai alternativa. Insa cel mai bine ramane sa fii sincer cu orice persoana din viata ta, egal in ce situatie va aflati.
Asta este si opinia mea. Desigur vroiam sa mai cunosc si alte opinii si ma bucur ca mai sunt oameni care gandesc ca mine.
Minciuna este o inselaciunea intentionata, facuta cu buna stiinta si cu scopul de a infatisa lucrurile altfel decat sunt in
realitate. Cand oamenilor nu le place ce actiuni au intreprins prezinta faptele intr-un alt "ambalaj" si aici nu ma refer
la relatia parinte-copil. De fapt am gresit un pic intrebarea mea, pentru ca trebuia sa exclud din start cazul minciunii in acest context unde sa zicem ca i se poate acorda circumstante atenuante. In alt gen de relatii insa, consider ca minciuna nu poate face decat rau. Mintind pe altii te minti pe tine insati iar vizavi de cealalta persoana manifesti implicit lipsa de respect, deoarece minciuna este in fond o desconsiderare a capacitatii de intelegere si a inteligentei celorlati, despre care se presupune ca nu vor observa minciuna atunci cand faci uz de ea. Cat despre faptul ca nu poti minti un om pe care il iubesti, inca sustin aceasta teorie. A minti mai inseamna si a dezamagi si a rani... daca iubesti un om nu iti este la indemana sa il ranesti.
In fine, asa cum multi o spun, parerile sunt impartite. Si ma repet, chiar daca imi consider logica deloc gresita doream
sa aflu si alte pareri.
Ai o opinie foarte corecta si stii cum sa o dezvolti.
Minciuna este prin definitie ceva rau, care nu are nici o legatura cu dragostea(de orice fel).
Cat despre logica, este corecta.Continua cu aceeasi mentalitate si va fi bine.
Multumesc.
Toti oamenii mint, nu doar unii. Eu cred ca pot exista minciuni si intr-o relatie stabila in care cei doi se iubesc. Minciunile sunt peste tot.
Daca eu te-as iubi pe tine si te-as minti, atunci cand vei afla despre minciuna mea te-ai simti tradat si ranit. Si odata ce te ranesc mai pot spune ca te iubesc?
Daca minti, asta nu inseamna neaparat ca nu-l iubesti. Daca minti inseamna ca chiar nu-l respecti.
Acum depinde de situatie.
Daca El cu Ea sunt impreuna, si Ea il minte ca pleaca cu o prietena si de fapt e cu un coleg la un suc, nu inseamna ca nu-l iubeste, nu i-a spus ca sa nu fie gelos ( s-au invers ).
Daca Mama ii zice Copilului sa nu plece pe strada fara ea pentru ca-l fura cineva, il minte pe Copil, dar nu pentru ca nu-l iubeste, ci ca sa il protejeze ( nu e neaparat ca il fura, ci doar ca nu este sigura pe el ).
Daca Sotia il minte pe Sot ca pleaca la shopping, si de fapt e cu Amantul, inseamna ca-l minte pentru ca nu-l iubeste, ii vrea banii sau doar ca sa faca misto de el ca o crede si ca e un prost.
Sunt diferite motive!
Funda?
Effy35 întreabă: