| NonZarek a întrebat:

Este adevărat ca, câinii pot simți dacă îți este frica? Sau e doar un mit?

4 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu știu cât de mult "simt". Mai degrabă, văd în ochii tăi și în mișcările corpului tău, în atitudinea ta, teama, ura sau dragostea pentru ei. Câinii se pricep la "citirea" limbajului corporal.
De aceea se zice că atunci când ți-e frică, trebuie să eviti contactul ocular cu el (nu privești un câine, fix în ochi), iar daca o faci, încearcă să-i vorbesti cu un ton blând, calm, frumos, încat sa nu creadă că esti unul dintre cei care îi vor răul.
Mie nu mi-e teamă de câini. De fapt, nu mi-a fost niciodată.
Sunt unii guralivi, gălăgioși, care te latră, fie din lesa proprietarilor, fie de dincolo de gard, fiindcă așa e firea lor. Unii latră din cauză că-s prea răsfățați, alții prea singuri, alții de foame/sete...
Mie imi plac câinii. Și toate animalele.

| Mădă0611 a răspuns:

Da. Cand ne e frica organismul produce o substanta pe care o simt. Cred ca e aceeasi substanta pe care o produce cand atacam, doar din frica atacam, nu? Si de asta ei ataca daca simt frica in noi, cred ca vrem sa-i atacam, si se apara de fapt.

Poveste: mie mi-e frica de pitbulli, am vazut cum se bat, si mi-e frica, dar am aparat unu de niste copii care il loveau cu pietre prin gard. De atunci cainele ala nu latra la mine, desi latra la oameni, ca vede drumul. Odata eram asa suparata incat nu mi-a recunoscut mirosul, si a latrat cat timp m-a vazut. Si inca ceva interesant: imi simte frica, dar nu latra.

| DonEduardo a răspuns:

Nu, nu e un mit.

| MeisterSchnitzel a răspuns:

Atunci când e este frică corpul nostru emană o anumită substanță pe care câinii o pot mirosi. Deci da.