anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu va ingrijoreaza faptul ca omului ii scade capacitatea de a gandi, de a memora, de a simti si trai pe masura ce aceasta este inlocuita de PC sau ascunsa in spatele acestuia?

Răspuns Câştigător
| Razvan a răspuns:

Ba da.Calculatorul ar trebui sa fie un mijloc de recreere si de informare.Si asa era inainte sa se lanseze jocuri care creeaza dependenta, comunitati online etcchatterbox
Orice e in cantitati mari, dauneaza.Inclusiv pc-ul
O viata online e o mare minciuna.Toti suntem intr-o mai mica sau mai mare masura altcineva cand suntem on.In realitate putem fi cu totul altfelwinking

3 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Depinde asta de unghiul din care privesti lucrurile. Pe de o parte poti considera ca ajungi sa devii superficial prin mecanicitatea asta. Pe de alta parte poti considera ca acesta este ajutorul de care aveai nevoie pentru a putea fi abil in a manevra mai multe proiecte in acelasi timp.

| andrei a răspuns:

Pai da dar ce putem face?

| DmnProfesoara a răspuns:

Marea majoritate a adolescentilor (si mai nou, a copiilor) nu prea ii intereseaza aceste efecte negative a calculatorului.

Sincer, nici pe mine nu m-au interesat, si petreceam chiar si 6-8 ore la calculator.Nu mai eram atenta la scoala, totul ma distra, nu ma puteam concetra, eram mereu obosita etc. Insa, nu credeam ca toate aceste chestii se datoreaza calculatorului, si nu faceam nimic in privinta asta sad
Acum o luna mi s-a stricat calculatorul (era si cazul laughing ). Nici nu va puteti imagina ce greu mi-a fost.Eram mereu nervoasa si agitata, incepeam sa ma cert cu parintii din chesti stupide.Au trecut 2 sapt.si am inceput sa devin la normal.Adica, ieseam cu prietenii la un suc, citeam o carte, pictam. ceva care sa ma distraga de la calculator
Si a functinat! Chiar imi era mai bine happy
Chiar daca acum mi s-a reparat calculatorul, mi-am facut un program.Adica sa nu stau mai mult de 1-2 ore.

Ii rog pe cei care vor citi acest msg, sa ma creada ca nu mint si ca dependenta de calculator este o chestie foarte serioasa.Multumesc foarte mult pentru intrebare! :*