| Maddyx a întrebat:

Am o problema destul de grava. Am ...dependenta de computer. nu stiu ce sa fac si cui sa ii spun. deja a inceput sa imi afecteze notele, relatiile cu parintii, prietenii si vederea. pur si simplu ma apuc de teme cand vin de la scoala, imi deschid caietele si "intru putin sa imi verific mail-urle" iar cand ma uit la ceas e 8 seara. Am incercat sa renunt la el definitiv, dar dupa doua zile am cedat. nu stiu ce sa fac. ce imi sugerati?

5 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Nu trebuie sa renunti definitiv dar incearca sa iti faci un program si sa il respecti

| zurick a răspuns:

Incearca sa-ti faci un program pe care sa-l respecti in totalitate.Ca sa fii sigura ca iti vei face temele,fa temele mai intai apoi poti sa stai si pe calculator. Daca-ti afecteaza prietenia incearca sa mai iesi din fata monitorului si sa iesi cu prietenii tai, sa va distrati, cat despre afectatul relatiei cu parintii, spune-le ideea ta ca vrei sa te organizez mai bine, si totul va reveni de la sine. Sper ca te-am ajutat.

| maria6 a răspuns:

Faptul ca ti-ai dat seama ca ceva nu e in regula si ai cerut sfaturi e primul pas pe care l-ai facut spre indreptarea situatiei. Redu in fiecare zi timpul pe care il petreci la calculator, putin cate putin, vei reusi.

| dgeko a răspuns:

Ia cablu de alimetare si da-il unuia dintre parintii tai sa-l ascunda si sa nu ti-l dea nici daca te pui in genunchi si incepi sa plangi happy
Lasand gluma la o parte(desi ar fi o solutie ce am zis mai sus) exact cum spune si mona, fa-ti un program pe care sa il si respecti ca altfel degeaba il faci.

| crystiyna a răspuns:

Fa-ti temele mai intai! gandeste-te ca dupa aceea vei sta fara nici o grija pana ti se va face somn si ai sa vezi ca daca repeti de 2, 3 ori la rand te vei obisnuii. crede-ma, dar trebuii sa ai si ambitie, daca iti doresti cu adevarat vei reusi!