Întrebare recomandată | Fatamuntilor a întrebat:

Se poate schimba mentalitatea unui om?
Zilnic ne,,lovim" de prejudecati sau sterotipuri care de multe ori ne pun in situatii neplacute si devin enervante.
Omul, de la o anumita varsta (sa zicem incepand cu varsta a doua ) este mai greu de modelat si se lupta pana in panzele albe cu idei total gresite.
Exista ceva sau cineva care poate schimba mentalitatea omului?

Răspuns Câştigător
Apache
| Apache a răspuns:

Nu prea cred....nu dupa o anumita varsta.

Odata ce ajungi sa ai propriile prejudecati incerci sa ti le argumentezi pana in panzele albe indiferent de opinia celorlalti sau ...de ce nu, de imprejurari.

Totusi intr-un fel nu stiu ce e mai rau.
Un om care isi pastreaza aceeasi mentalitate inapoiata indiferent de circumsante.....sau omul care si-o schimba dupa cum bate vantul.

35 răspunsuri:
| FrozenKing a răspuns:

Sa schimbi un om e aproape imposibil, mai bine incerci sa-l intelegi.Sa afli de ce se poarta asa sau de ce gandeste asa.

| AdamjacK01 a răspuns:

Eu cred ca ar trebui sa aiba loc un impact puternic, ca un om sa-si schimbe mentalitatea(la o varsta inaintata),ceva care sa-l marcheze pe viata cum ar fi pierderea cuiva drag(fie a plecat departe, fie a decedat), o intamplare de neuitat, un accident(doamne fereste). Scuze ca dau asemenea exemple dar ar trebui sa fie ceva permanent, iar in viata de zi cu zi cam asta il schimba om, printre altele, desigur, nu neaparat cele enumerate mai sus.