| Doartusieu a întrebat:

A nu spune in mare anumite detalii nu inseamna a omite intentionat? A omite intentionat este o minciuna ori nu? Si specific ca a omite intentionat in sensul nu ca sa il protejezi pe celalalt, ci dimpotriva ca sa te protejezi pe tine. Pentru ca a omite intentionat ca sa il protejezi pe celalalt de un rau si a omite ca sa ii ascunzi ceva si sa faci rau sunt doua situatii total diferite.

Cred ca intrebarea se potriveste categoriei pentru ca multi omit sa spuna unele lucruri si intr-o relatie de prietenie, iubire.

9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

A omite intentionat lucruri despre care crezi ca parteenrul de discutie ar fi interesat si ar avea dreptul sa le afle, este minciuna.

| Renard a răspuns:

În primul rând a omite intenţionat e pleonasm iar în al doilea rând "Felys" are dreptate.

| Doartusieu explică (pentru Renard):

Citeste raspunsul meu pentru Felys si vei intelege de ce am spus "a omite intentionat:winking

| Renard a răspuns (pentru Doartusieu):

laughing)) Decât se pune doar la negaţii. Exemplu: Nu am omis decât trei lucruri. În afirmaţia ta acel decât se înlocuieşte cu "doar". Sunt convins că sună mai bine. Citez: "spunea doar un sfert sau jumătate dintr-un anumit lucru. Cu ghilimele acest "a omite intenţionat" se acceptă, sigur. happy

| Doartusieu explică (pentru Renard):

Mersi pentru atentionare! M-am grabit si n-am fost foarte atenta, sper sa-mi accepti scuzele si ca n-am mai facut si acum greseli big grin

| Mădă0611 a răspuns:

Buna!
A omite intentionat cu scopul de a te proteja pe tine e minciuna. A omite oricum e minciuna, dar daca celuilalt ii face mai bine decat invers, e ok: prostul spune ce gandeste, inteleptul gandeste ce spune.

| Felys a răspuns:

Toti avem instinctul de a ne proteja,de ce am vorbii anumite lucruri daca am stii ca ne facem singuri rau,sunt unii oameni care mint din placere, pentru amuzament, sa para interesanti, dar cand se omite a spune anumite lucruri doar pentru propria protectie eu consider ca nu e o minciuna, si doar evitarea problemelor

| Doartusieu explică (pentru Felys):

Fostul meu prieten omitea sa-mi spuna anumite lucruri, lasa mult sa se interpreteze, spunea decat un sfert sau jumatate dintr-un anumit lucru si apoi ma acuza ca nu inteleg, ca interpretez.Pentru propria protectie nu stiu daca era asa, dar facea asta indiferent ca ascundea un lucru bun sau rau, asocia si minciuni pe langa si tocmai prin aceste lucruri a creat probleme, nu le-a evitat si nici nu a comunicat ca sa ne intelegem.

| Felys a răspuns (pentru Doartusieu):

Altul la rand, are balta peste, poti gasi pe cineva compatibil cu tine