A omite intentionat lucruri despre care crezi ca parteenrul de discutie ar fi interesat si ar avea dreptul sa le afle, este minciuna.
În primul rând a omite intenţionat e pleonasm iar în al doilea rând "Felys" are dreptate.
Citeste raspunsul meu pentru Felys si vei intelege de ce am spus "a omite intentionat:
)) Decât se pune doar la negaţii. Exemplu: Nu am omis decât trei lucruri. În afirmaţia ta acel decât se înlocuieşte cu "doar". Sunt convins că sună mai bine. Citez: "spunea doar un sfert sau jumătate dintr-un anumit lucru. Cu ghilimele acest "a omite intenţionat" se acceptă, sigur.
Mersi pentru atentionare! M-am grabit si n-am fost foarte atenta, sper sa-mi accepti scuzele si ca n-am mai facut si acum greseli
Buna!
A omite intentionat cu scopul de a te proteja pe tine e minciuna. A omite oricum e minciuna, dar daca celuilalt ii face mai bine decat invers, e ok: prostul spune ce gandeste, inteleptul gandeste ce spune.
Toti avem instinctul de a ne proteja,de ce am vorbii anumite lucruri daca am stii ca ne facem singuri rau,sunt unii oameni care mint din placere, pentru amuzament, sa para interesanti, dar cand se omite a spune anumite lucruri doar pentru propria protectie eu consider ca nu e o minciuna, si doar evitarea problemelor
Fostul meu prieten omitea sa-mi spuna anumite lucruri, lasa mult sa se interpreteze, spunea decat un sfert sau jumatate dintr-un anumit lucru si apoi ma acuza ca nu inteleg, ca interpretez.Pentru propria protectie nu stiu daca era asa, dar facea asta indiferent ca ascundea un lucru bun sau rau, asocia si minciuni pe langa si tocmai prin aceste lucruri a creat probleme, nu le-a evitat si nici nu a comunicat ca sa ne intelegem.
Altul la rand, are balta peste, poti gasi pe cineva compatibil cu tine