Cred ca depinde foarte mult de persoana. Este important ce iti doresti tu. Daca simti atractie fizica, o poti face si in afara relatiei, de ce nu? Totul este sa te simti bine si implinita. In plus, este vorba de influenta societatii
Din punct de vedere social, pot exista oameni care sa te judece daca o faci in afara relatiei ( oameni idioti, dar pot exista)
Din punct de vedere natural, daca exista atractie si iti doresti sa o faci, ar trebui sa o faci. Daca iti doresti sa o faci, dar nu o faci din cauze morale, e gresit. Sexul este despre atractie si dorinta, atat in cadrul unui cuplu cat si in afara lui. Sexul nu este egal cu iubirea decat in capul unor frustrati.
Am o relatie, imi iubesc partenera si sunt atras de ea. Au fost momente in care am fost atras de alte fete dar nu s-a intamplat nimic. Desi se putea intampla, am refuzat sa fac asta desi mi-am dorit. Atractia exista, chiar si cand esti intr-o relatie. Totusi, retine, imi iubesc partenera.
Eu iti zic ca ar trebui sa faci absolut tot ce iti place fara regret si sa nu iti pese de nimeni.
Aleg să nu fac sex cu oricine apuc. Din punctul meu de vedere, suportă mai multe dezavantaje, decât avantaje.
Contează să faci ceea ce îti place să faci, asta ca anii tinereții să nu fie risipiți. Prin urmare, sexul, fără vreo conexiune emoțională, nu pare să fie ceva înălțător. S-ar putea să nu te simți neapărat satisfăcută, făcând ceva, doar de dragul de a o face.
Mi se pate prea mult daca nu esti casatorita.Creatorul a creat sexul pentru a fi practicat doar cu partenerul de casatorie. Orice fata simte mai milt nevoia de a fi iubita de cineva mai presus de toate celelakte, de a- i fi cineva fidel si loial la fel cum un baiat simte nevoia de sex.
Așa spun sfinții părinți, așa recomandă ei la cei ( cele) ca tine.
O dată pe zi, e rău, o dată pe săptămână e bine, o dată pe lună, extra. Iubiții nu se schimbă ca chiloții.
Mi se pare ok numarul in special ca a fost in cadrul unor relatii serioase, adica esti mult mai apreciata asa ca ai ales sa iti gasesti un echilibru, o stabilitate in cadrul unei relatii, bla bla. Daca nu e stilul tau sa ai aventuri atunci stai cuminte, nu te baga unde nu doresti ceva. Sunt convins ca daca ai cauta doar sex ai gasi la 2 click-uri distanta sau la 2 strazi distanta vreo abordare dar poate nu e chiar scopul tau asta. Sexul nu reprezinta tot cumul de experiente, e adevarat ca prinzi experienta si prin sex insa o poti face si prin multe alte lucruri. Tineretea ti-o irosesti cand viata trece pe langa tine si nu te mai incanta nimic, cand nu mai esti tu si zilele, saptamanile, lunile, anii se scurg inspaimantator de rapid si nici nu realizezi decat dupa un timp.
Daca ar fi sa aleg intre una care mi-ar oferi doar sex si atat si intre una care imi ofera si asta dar imi ofera si intelegere, respect, iubire + altele as alege a 2-a varianta, am trecut de varsta la care hormonii o luau razna, cand avem cu totii numai sex in cap, mai trebuie sa predomine si ratiunea, sa fim cumpatati. Acum na, si o aventura uneori poate fi benefica cand ai moment de ratacire si inca n-ai gasit ce trebuie, atentie, nu cand esti in relatie ci cand esti singur/a.
Si in afara relatiei e ok.astfel pana la urmatoru partener stabil acumulezi experienta
Heei
Atunci cand esti intr-o realtie si faci sex nu e doar sex si atat sau doar sex si pasiune, este ceva emotional, o chimie pe care o resimti mai mult, o conexiune mai puternica, simti ca omului aluia ii pasa cu adevarat de tine ci nu doar de o anumita parte din viata ta
Cand faci sex pentru a experimenta nu e acelasi lucru, e mult mai "sarac" ca sa zic asa, e mai putin calitativ
Bineinteles ca sunt si cazuri izolate in care asta poate varia
Eu zic ca e perfect unde esti acum si ai putea continua asa
Nu e deloc putin, eu la 21 de ani sunt virgina : )))
Nu stiu cine ti o fi bagat in cap chestia asta cu acumulatu de experienta, dar nu e ok.
E normal si bine sa faci sex doar cu barbatul în care esti intr o relatie serioasa si de lunga durata nu cu cine,, apuci,, ca doar nu esti linfomana sau vreo curvă...
Iar vorba asta,, ca iti irosesti tineretea daca nu faci sex,, si nu experimentezi e iar o mare idioțenie. Important e sa ai experienta de viata draga mea, sa te plimbi, sa vezi lumea, sa te dezvolti personal, sa cunosti multe mentalitati, tipuri de oameni, nu p^le...
Cel mai complet răspuns! ![]()
Mi-a plăcut ultima parte.
Multumesc frumos! I-am spus doar parerea mea si i-am dat un sfat ca pentru o sora ca mai departe nu imi permit eu sa zic oamenilor ce sa faca. Fiecare face si traieste cum vrea!
Așa este! Fiecare procedează cum consideră de cuviință!
E normal sa faci sex doar intr-o relatie, daca ai avut doi parteneri e superok, dar daca doresti un baiat pe care abia l-ai cunoscut, atunci fa cu el ce-ti doresti, iar nu e problema..decat virgina la 21 de ani mai bine cu vederi largi, insa atentie cu cine, sa nu ajungi sa fi considerata üsoara".
Pai nici nu ar fi ok sa ti-o tragi cu toata lumea, doar pentru a capata experienta. esti ok asa cum esti deocamdata. parerea mea este ca sexul se face cu persoane random si dragoste, atunci cand iubesti. trage tu concluziile mai departe. daca tu consideri ca iti irosesti tineretea pentru ca nu ai acumulat inca destula experienta la nivelul acesta, imi pare rau sa iti spun ca te inseli. viata nu este doar despre asta. si daca faci sex cu o gramada de tipi, nu garantez ca vei acumula experienta ci mai degraba boli si foarte posibil, ceva rani pe colul uterin, daca esti mai sensibila acolo, astea se fac de la prezervativ+lipsa lubrifiere.
eu mereu am ales o relatie pentru asa ceva si nu imi pare rau deloc.
Nu mi se pare deloc putin! Parerea mea este ca cel mai bine faci acest pas numai cu barbatul pe care il iubesti cu adevarat, ai mai multe avantaje asa, decat cu cine apuci, cum ai spus tu.
Eu mi am început viata sexuala la 21, acum am 30, sunt căsătorită iar soțul e al 3lea partener.
Nu regret nimic, nici ca am avut încă 2pana la el și cu atât mai puțin ca nu am avut mai mulți. Nici nu aveam nevoie, din punctul meu de vedere, fiecare relație e diferita... Ma simt împlinită acum, nu simt nevoia de altceva, nici măcar sa ma gândesc ca as putea face asta cu altcineva.
Tu, fa ce simți, dar sa ai mare grija cu cine.
Numai bine
Din curiozitate cu primii doi cat timp ai stat impreuna? Întreb pentru ca pot fi in situatia ta si imi fac o oarecare perspectiva. Multumesc!