| FLAViЯ a întrebat:

Care este diferenta intre iubire si afectiune?

12 răspunsuri:
| I'mPerfect(a)! a răspuns:

Exista amandoua, dar afectiunea e slaba in intensitate si e ceva ce poti simti pentru oricine!

| Razvan a răspuns:

Diferenta nu prea e pentru ca tindem sa le confudam si de aici ies numai complicatii.Cam tot ce are legatura cu iubirea e cam abstract, in ceata si e destul de greu sa iti dai seama ce sentimente aibig grin

| Vizitiul a răspuns:

Iubirea este ceva complex, iar afectiunea este o caracteristica a iubirii, in opinia mea.

| Denisa a răspuns:

Pai afectiunea e cand ti-e drag/draga cineva car iubirea...nu cred ca existabatting eyelashes Deci pentru mine e acelasi lucru:*

Răspuns utilizator avertizat
| Sice a răspuns:

Afectiunea consta in a simpatiza si in a te atasa de cineva/ceva, iubirea constandin acelasi lucru, insa manifestandu-se cu o intensitate mult mai mare, ceea ce trage dupa ea si alte caracteristici precum daruirea.

| Miss Sintetic a răspuns:

Iubirea este un sentiment foarte intens de afectiune. Cred ca iubirea reprezinta afectiunea inmultitit cu 10.

| Boo a răspuns:

Iubirea o simti mai mult pentru o persoana.afectiunea pentru prietenithinking

| CosminRo a răspuns:

Afectiunea e inceputul iubiri:p

| VladyCristian a răspuns:

Cuvintele sunt sinonime. Cam tot una este... thinking Totusi - cred ca iubirea este mai profunda happy

- parerea mea happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iubirea cuprinde afectiune, pe cand afectiunea o poti simtii si fata de alte persoane.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

AFECȚIÚNE, afecțiuni, s. f. 1. Simpatie, prietenie, dragoste față de cineva.
IUBÍRE, iubiri, s. f. Faptul de a (se) iubi; sentiment de dragoste pentru o persoană de sex opus; relații de dragoste; amor, iubit1...