"...Iubirea este ca o floare: Noi o plantăm în inimă, ea, crește, se usucă și moare. Iar când gâsim alta cu adevărat, această se plantează singură, crește și devine nemuritoare..."
Bună!
Definiţia perfectă ne-a dat-o Dumnezeu în 1 Corinteni 13.
Eu definesc dragostea ca emoţia care mă face mai bună, sentiment ce mă înalţă, intesitatea care îmi taie respiraţia. Ştiu că iubesc atunci când am curajul să spun prima iartă-mă chiar dacă nu doar eu am partea de vină, ştiu că iubesc atunci când iert fără ca celălalt să spună iartă-mă, iubesc atunci când dăruiesc o îmbrăţişare celui care nu poate să spună iartă-mă ajutându-l să înţeleagă că am iertat. Ştiu că iubesc, dacă pot să mă rog pentru cei ce mi-au greşit. Ştiu că iubesc dacă pot să văd o rază de lumină în întuneric şi ură. Dragostea mă face să trăiesc, să trăiesc din plin în bucurie şi întristare, în cădere şi înălţare, în tăcere şi în furtună. Dragostea nu e doar o emoţie trecătoare, nici o emoţie colorată care repede se poate epuiza. Dragostea continuă să trăiască în mine şi prin mine indiferent de trăirile mele. Şi tot ea mă învaţă să trăiesc dăruind altora iubire, bucurie, încurajare, pace, susţinere, prietenie. Doamne ce frumoasă e dragostea adevărată. Nu cred că am cunoscut toate culmile acestui munte mare dragostea, dar tot trăiesc cu dorinţa arzătoare în fiecare zi de a descoperi cât mai mult din acest mare har DRAGOSTEA!
Te pup!
Pai iti dai seama ca cei care au fost dezamagiti vor spune ca pentru ei dragostea nu exista, iar ceilalti, indragostiti din cap pana in picioare vor spune ca dragostea e totul, eu nu stiu ce sa zic....depinde la ce dragoste te referi, presupun ca la dragostea pentru o persoana de sex opus (sau acelasi sex, depinde dupa cerebel, cum functioneaza
) eu nu comentez despre tipul asta de dragoste.
Dar dragoste este peste tot, este sentimentul pe care il simti fata de mama, tatal, sora, fratele,..., sentimentul pe care il simti fata de prieteni, fata de locul in care ai crescut.Pentru mine acesta este singurul tip de dragoste care exista cu adevarat, dragostea fata de iubita/iubit se poate schimba mult mai repede decat ce-a pentru prieteni, rude,...
Dragoste e viata pe care o traiesti... daca nu esti indragostitit nu traiesti...
Dragostea inseamna incredere si pasiune celui care i-o oferi, o senzatie profunda, cel mai puternic sentiment ce ne leaga pe unul de altul, funda pls pls?
Un sentiment.
Dragostea nu se poate exprima prin cuvinte nene!
O poți doar simți.