Prima parte - pana la pierderea facultatilor mintale si decesul... ar fi ceea ce ar trebui sa simti cand iubesti. Totusi avand in vedere ca mari iubiri din literatura s-au terminat dramatic nu-i de mirare ca imitand gestul lui Romeo si al Julietei unii au impresia ca asa dau dovada de mare iubire. Totusi ar trebui sa ne gandim ca erau alte vremuri si ei erau doar adolescenti... Si oricum s-a dovedit ca au ales gresit...
Stiu ca daca cineva iubit ne paraseste intr-o forma sau alta. ne doare si metaforic vorbind spunem ca "ne pierdem mintile" de durere. Totusi dupa un timp durerea se estompeaza si desi nu uiti niciodata incepi sa iti vezi mai departe de viata ta. Asa este firesc...
Nu, eu cred ca tu vorbesti de obsesie sau oricum, de o dragoste bolnava. Sa iubesti inseamna intr-adevar sa te bucuri de compania celuilalt, sa imparti lucruri cu el, dar inseamna si sa il poti lasa sa plece cand nu mai simte nimic, nu sa te agati de el si sa il ameninti cu sinuciderea. Eu cred ca o iubire nu e o 'iubire nebuna', e o iubire frumoasa si sanatoasa, iar o persoana care iubeste (nu are o obsesie sau o dependenta de partener) isi poate continua viata atunci cand acesta nu mai este prezent.
Iubire este atunci cand iti cunosti persoana iubita mai bine decat pe tine insuti, atunci cand va inteleti din priviri, atunci cand stii ca e suparat doar dupa tonul vocii, atunci cand stii ca e fericit doar dupa expresia fetei, atunci cand stii ca e incantat doar dupa cum te priveste...
Draga ruxandra, ti-am citit toate raspunsurile pe care le-ai dat in bataie de joc. Te-am raportat adminului de fiecare data si ii sfatuiesc si pe cei carora le raspunzi in doi peri sa procedeze la fel.
@bibitza-pai oricum le ignor dar cand vad atata nesimtire nu pot sa tac.Asemenea persoane nu au ce cauta pe site.Nu fac altceva decat sa-si bata joc de useri, de intrebarile lor si sa creeze dispute.
Ms frum ''christian'' :* dar eu zic ca mai bine nu bagam in seama asemenea persoane...
Toate bune si frumoase pana la partea cu "pierdutul mintilor" si "sa mori daca nu mai esti cu el". Iubirea nu se poate defini - zicea cineva ca daca poti spune exact de ce iubesti o persoana, inseamna ca nu o iubesti cu adevarat.
E frumos sa iubesti, dar sa ramai rational, iar iubirea sa nu devina obsesiva.
Interesant, nu cred ca sunt in masura sa comm.Cine are parte, de asemenea dragoste... sa comm.
Daia si spune ca "dragostea te orbeste", dar trebuie totodata sa iti tii capul pe umeri si daca te paraseste inseamna ca nu a fost sa fie si ca jumatatea ta te asteapta undeva. Stiu e greu atunci cand iubesti si nu primesti nimic in schimb dar pana la urma nu trebuie sa te uiti nici pe tine, si tu contezi nu numai cel de langa tine si cred ca daca esti tu fericita va fi si cel de langa tine daca te iubeste si viceversa. Nu trebuie sa te gandesti ca fara el esti un nimeni, aici gresesc foarte multe femei, mai ales cele casnice.
O relatie frumoasa dpmeudv este aceea in care partenrii se completeaza unul pe celalalt si unde defectele palesc in fata lucrurilor bune pe care le admiram la cel de langa noi.
... poti sa te simti langa persona iubita cat de bine dar tot nu o cunojti destul de bine ca sa stii sigur daca poti avea incredere in ea:-| si daca ea este sigur jumatatea ta, in multe cazuri relatziile se terminta cu bine si asta nu inseamna ca iti pierzii mintzile sau faci anumite lucruri:-|... daca ai o putere psihica foarte buna poti rezista la orice despartzire sau dezamagire:-s nah asta e parerea mea...:-|:*
Sclearuc Vergiliu-Daniel----e foarte greu sa intelegi ca tu iubesti, iar pe tine nu si sta cu tine numai ca sa nu-ti fringa inima, dar de fapt ti-o fringe si mai tare pentru ca cit mai mult sunteti impreuna cu atit o iubesti mai mult iar despartirea va fi extrem de dureroasa.
UnAltVirginTrist?iDisperat întreabă: